Gorenje (foto: Kolubarske.rs)
Gorenje (foto: Kolubarske.rs)
17.01.2024, 14:33

Postignut dogovor u Gorenju – veće plate za 15.000 dinara

č: | fb:

Svim zaposlenima u fabrici "Gorenje" u Valjevu zarade od januarske, pa nadalje, biće povećane za po 15 hiljada dinara neto. To je rezultat višečasovnih pregovora predstavnika Samostalnog sindikata metalaca Srbije - Sindikata "Gorenje" Valjevo i poslovodstva, nezvaično saznaju Kolubarske.rs.

 

Nakon postignutog dogovora povučena je odluka o jednočasovnom štrajku upozorenja koji je bio najavljen za danas od 13 do 14 časova. Kako je potvrđeno Kolubarskim.rs dogovor je postignut u "pet do 12".

 

Najavi današnjeg štrajka upozorenja prethodila je jučerašnja jednočasovna spontana obustava rada velike većine zaposlenih koji su bili nezadovoljni isplaćenim zaradama.

 

Nakon te, kako je rečeno "nezakonite obustave rada", Samostalni sindikat metalaca Srbije - Sindikat "Gorenje" Valjevo obavestio je poslovodstvo fabrike da je doneta odluka o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja u sredu, 17.01.2024, a u odluci je navedeno da zaposleni traže "adekvatno povećanje zarada u skladu sa prethodnim zahtevom", a to je fiksno povećanje zarada za po 20.000 dinara svim radnicima.

 

Ubrzo nakon tog obaveštenja počeli su juče popodne pregovori poslovodstva i sindikata, nastavljeni su i danas sve do iza podneva kada je postignut dogovor o povećanju zarada svim zaposlenima u fabrici "Gorenje" u Valjevu.

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 5 sati 18 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 6 sati 34 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 8 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara