Gorenje (foto: Kolubarske.rs)
Gorenje (foto: Kolubarske.rs)
17.01.2024, 14:33

Postignut dogovor u Gorenju – veće plate za 15.000 dinara

č: | fb:

Svim zaposlenima u fabrici "Gorenje" u Valjevu zarade od januarske, pa nadalje, biće povećane za po 15 hiljada dinara neto. To je rezultat višečasovnih pregovora predstavnika Samostalnog sindikata metalaca Srbije - Sindikata "Gorenje" Valjevo i poslovodstva, nezvaično saznaju Kolubarske.rs.

 

Nakon postignutog dogovora povučena je odluka o jednočasovnom štrajku upozorenja koji je bio najavljen za danas od 13 do 14 časova. Kako je potvrđeno Kolubarskim.rs dogovor je postignut u "pet do 12".

 

Najavi današnjeg štrajka upozorenja prethodila je jučerašnja jednočasovna spontana obustava rada velike većine zaposlenih koji su bili nezadovoljni isplaćenim zaradama.

 

Nakon te, kako je rečeno "nezakonite obustave rada", Samostalni sindikat metalaca Srbije - Sindikat "Gorenje" Valjevo obavestio je poslovodstvo fabrike da je doneta odluka o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja u sredu, 17.01.2024, a u odluci je navedeno da zaposleni traže "adekvatno povećanje zarada u skladu sa prethodnim zahtevom", a to je fiksno povećanje zarada za po 20.000 dinara svim radnicima.

 

Ubrzo nakon tog obaveštenja počeli su juče popodne pregovori poslovodstva i sindikata, nastavljeni su i danas sve do iza podneva kada je postignut dogovor o povećanju zarada svim zaposlenima u fabrici "Gorenje" u Valjevu.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 20 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 4 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara