Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Krušik (foto: Kolubarske.rs)
25.06.2024, 09:06

UGS Nezavisnost i ASNS: Obustaviti antisindikalnu kampanju poslovodstva Krušika i sankcionisati odgovorne

č: | fb:

Poništiti nezakonita oduzimanja reprezentativnosti sindikatima Nezavisnost i ASNS u valjevskoj fabrici "Krušik", a protiv odgovornih lica pokrenuti postupke u skladu sa zakonom, zahtev je dva sindikata saopšten na sastanku u Ministarstvu odbrane, objavljeno je na sajtu UGS Nezavisnost.

 

Zbog nezakonite antisindikalne kampanje poslovodstva državne kompanije "Krušik" u ponedeljeak su se sastali predstavnici UGS Nezavisnost, ASNS i Ministarstva odbrane Republike Srbije. Sastanku je prethodio protest članova dva sindikata ispred Ministarstva odbrane.

 

U razgovoru sa predstavnicima Uprave za odbrambene tehnologije ovog ministarstva sindikalni predstavnici su detaljno izložili probleme sa kojima se suočavaju zaposleni koji su članovi ova dva sindikata u "Krušiku". S tim u vezi, UGS Nezavisnost i ASNS su  predstavnicima Ministarstva odbrane saopštili sledeće zahteve:

 

  • Da se v.d. direktora i predsednik Nadzornog odbora "Krušika" obrate svim nižim nivoima menadžmenta i upozore da će se protiv svih lica koja ograničavaju ili sprečavaju slobodu sindikalnog delovanja pokrenuti postupci u skladu sa zakonom;
  • Da se ponište rešenja o oduzimanju reprezentativnosti UGS Nezavisnost i ASNS i da se protiv odgovornih lica za nezakonito donošenje takvih rešenja pokrenu postupci u skladu sa zakonom.
  • Dogovoreno je i da ministar odbrane Republike Srbije Bratislav Gašić, tokom posete "Krušiku", koja je planirana u julu, održi sastanak sa poslovodstvom i sindikatima tog privrednog društva, kako bi se sprečilo dalje zaoštaravanje odnosa i omogućilo delovanje sindikata u skladu sa pozitivnim propisima.

 

UGS Nezavisnost i ASNS očekuju da se do kraja nedelje utvrdi termin sastanka sa ministrom Gašićem, nakon čega će doneti odluku o eventualnim daljim aktivnostima, objavljeno je na sajtu UGS Nezavisnost.

Aktuelno

Bilbord ispred Gradske uprave (bajata Čvarkijada) (foto: Kolubarske.rs)
Gost-post: Mirjana Đorđević Pre 13 sati 30 minuta

Plakatiranje – izgubljeni u vremenu i prostoru

Dugo, dugo vremena je Valjevo galerija plakata prošlih i davno prošlih događaja. Tako ispred zgrade Gradske uprave Valjeva, na bilbordu stoji 17. Čvarkijada (2023.) sa jedne strane, a sa druge...  · 3 komentara

Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Izabrani odlukom Skupštine grada Pre 1 dan 13 sati

Upoznajte članove novog Gradskog veća

Na sednici novoformirane Skupštine grada održane u ponedeljak izabrano je devet članova Gradskog veća, od ukupno 11. Ovo su biografije gradonačelnika i njegovog zamenika, kao i biografije čalnova...  · 35 komentara

Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
JKP Vodovod Pre 1 dan 13 sati

Apel za racionalnu potrošnju vode

JKP "Vodovod Valjevo" poziva sve sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način izbegle restrikcije i obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača. Na distributivnom...  · 4 komentara