U pogonu
U pogonu "Krušik-plastike" (foto: Dragan Savić)
12.12.2014, 13:23

Privatizacija “Krušik-Plastike”

č: | fb:

Posle dve neuspešne privatizacije „Krušik-Plastika” u restrukturiranju je na putu da makar u trećem pokušaju dobije novog vlasnika. Na javni poziv za prikupljanje ponuda potencijalnih kupaca, koji je upućen od strane Agencije za privatizaciju za ukupno 502 srpska preduzeća među kojima je i firma iz Osečine, stiglo je ukupno šest „pisama” od zainteresovanih iz naše zemlje i inostranstva za kupovinu ili partnerstvo sa jednim od najvećih i najznačajnijih privrednih kolektiva u zapadnoj Podgorini. Interesovanje su pokazali potencijalni kupci iz Slovenije – firme „Roto Group” i „Gorenje”, kao i „Eltras In” čije je sedište u Zemunu. Ova firma proizvodi transportnu opremu i bavi se trgovinom, a njen osnivač i vlasnik je slovenački „Eltras In” iz Celja.

Za osečansko privredno društvo u restrukturiranju, za koje se ocenjuje da ima održivo poslovanje, zainteresovani su još: „Inmold” iz Požege, koji proizvodi mašine za specijalne namene,  onda „Ekolog” doo iz Beograda (registrovan za trgovinu, spoljnotrgovinski promet i usluge), kao i Miodrag Petković u svojstvu fizičkog lica. U „Krušik – Plastici”, kako je objavila Agencija za privatizaciju, ima 132 stalno zaposlenih i nekoliko desetina na određeno vreme. Stalna imovina krajem 2013. godine bila je vredna 458,2 miliona, obrtna 173,8, a ukupna aktiva iznosila je 632 miliona dinara. Najveći deo kapitala pripada Agenciji (89,5 odsto), zatim Akcionarskom fondu (4,4 odsto) i ostalim akcionarima (6 odsto), a vrednost kapitala procenjena je na 107 miliona dinara.

Za sve privredne subjekte sa poslovanjem ocenjenim kao održivim, u koje spada i fabrika iz Osečine, Agencija će na osnovu prispelih „pisama” predložiti Ministarstvu privrede da odredi modele, metode i mere za sprovođenje privatizacije. Zavisno od modela privatizacije uslediće javni poziv za prodaju kapitala ili imovine, odnosno za izbor strateškog partnera. Za „Krušik-Plastiku” za sada ostaje nada da će ovog puta biti „treća-sreća”!

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 38 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 27 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.