Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
18.03.2015, 08:28

Usvojen plan reorganizacije u PP „Vujić“

č: | fb:

Na ročištu u Privrednom sudu u Valjevu usvojen je unapred pripremljeni plan reorganizacije u PP „Vujić“, koje proizvodi PVC stolariju. Tako je obustavljen stečaj u firmi koja duguje devet milijardi dinara dok je imovina procenjena na 38,3 miliona evra. Na juče održanom ročištu najveći poverioci su odlučivali o predlogu za uvođenje predstečajnog postupka i glasali o ponuđenom planu reorganizacije, a najviše se duguje Novoj Agrobanci u stečaju, Kredi Agrikol banci, Poreskoj upravi, dobavljačima i radnicima. Oni će biti isplaćeni mesečno naredne dve godine, njih 66, dok će drugim poveriocima biti plaćeno za dvanaest godina, s grejs periodom od četiri godine, iz sredstava prodajom imovine (upravna zgrada i hotel Jablanica, odmaralište Crni vrh na Divčibarama i eventualno fabrike vode u Petnici), kao i iz prihoda radom hotela i drugih preduzeća koje poseduje porodica Vujić.

Predloženi plan podržale su sve banke, uključujući i Novu Agrobanku koja je najveći poverilac i Privredni sud, dok je u manjini ostala Poreska uprava, koja je imala primedbe, pa nije glasala za plan reorganizacije. PP “Vujić”, koje proizvodi PVC stolariju, je u neprekidnoj blokadi 900 dana, a usvajanje plana reorganizacije je pokušaj ozdravljenja firme.

Ročište u Privrednom sudu o Ugostiteljskom preduzeću „Sloga", na kome će se takođe odlučivati o predlogu za uvođenje predstečajnog postupka i glasati o ponuđenom planu reorganizacije, zakazano je za 19. mart u 12.00 časova.

PP „Vujić“, koje proizvodi PVC stolariju, kao i Ugostiteljsko preduzeće „Sloga“, vlasništvo industrijalaca Vidoja i Vlajka Vujića, imaju višemesečnih teškoća u poslovanju, a predstečajni postupak je pokušaj ozdravljenja firmi po „unapred pripremljenom planu reorganizcije“. Te planove treba da prihvate poverioci i Privrdni sud.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara