Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2015, 08:27

Poverioci prihvatili plan reorganizacije “Sloge”

č: | fb:

Na ročištu u Privrednom sudu u Valjevu usvojen je unapred pripremljeni plan reorganizacije AD “Sloga”, koja je u vlasništvu porodice Vujić. Tako je obustavljen stečaj u firmi koja duguje 1,4 milijarde dinara, dok je imovina procenjena na 2,8 milijardi dinara. Većina poverioca izjasnila se za unapred pripremljeni plan reorganizacije “Sloge”, jedino je Poreska uprava istakla primedbe i bila uzdržana od glasanja.

AD “Sloga” najviše duguje bankama, Poreskoj upravi, potom dobavljačima i radnicima. Grad Valjevo je poverilac sa potraživanjem od 71 milion dinara za neplaćene poreze i takse. Prema planu reorganizacije, bankarskim poveriocima i državnim fondovima dug će biti isplaćen u narednih 12 godina sa grejs periodom od tri godine, dok će dobavljačima dug biti isplaćen u narednih deset godina sa grejs periodom od godinu dana. Dugovanja radnicima će firma koja nastavi da radi isplatiti odmah, kao i javne prihode i doprinose.

Vidoje Vujić

Vidoje Vujić (Foto: Kolubarske.rs)

Većinski vlasnik “Sloge” Vidoje Vujić kaže da je u ovim okolnostima plan reorganizacije težak i upravo zbog ekonomske situacije i privredne klime, koja neće uskoro biti poboljšana, je tražen grejs period od tri godine. “Međutim, plan je realan i ostvarljiv ako bi se ponovila 2008. godina i prihod koji je tada ostvaren, jer da radi  samo hotel Divčibare plan bi se ostvario za šest godina, a mi imamo 12 godina”, kaže Vujić. Unapred pripremljenim planom reorganizacije predviđeno je, kada zaživi tržište, da se deo kapitala proda što bi omogućilo da se plan realizuje i pre roka od deset, odnosno 12 godina.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 4 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara