Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
24.03.2015, 10:53

Bez posla ostaje 250 radnika

č: | fb:

Italijanska fabrika za proizvodnju čarapa i rublja "VaLy", otpustiće 250 radnika. Na spisku, koji je objavljen na oglasnoj tabli fabrike, su i radnici koji su bili zaposleni na neodređeno vreme, a među njima je 20 samohranih majki, koji će ostati bez posla od 16. aprila. Menadžment  fabrike, koji je i Italiji, nije se oglasio ovim povodim, tako da su nejasni razlozi za otpuštanje 250 radnika, kojima takođe nije obrazloženo zbog čega ostaju bez posla. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da i on ima informaciju da će rdnici sledećeg meseca ostati bez posla međutim ne zna da li je reč o privremenom ili trajnom otpuštanju radnika. Kovač kaže da će danas razgovarati sa predsednikom Upravnog odbora fabrike "VaLy" Karlom Mariotijem, kako bi saznao razloge.

Italijanska fabrika čarapa i rublja je prva grinfild investicija u Valjevu otvorena 2001. godine i među malobrojnim je  firmama u Valjevu koje zapošljavju preko hiljadu radnika. Na kraju 2103. u fabrici je radilo 2.135, dok je trenutno zaposleno 1.600 radnika. Italijanska fabrika za proizvodnju ženskih čarapa i rublja „VaLy“, je nekoliko godina bila na prvom mestu po procentualnom izvozu, pošto 90 posto proizvoda iz valjevske fabrike, preko matične kuće u Italiji, odlazi u inostranstvo. Nezvanično saznajemo da je do otpuštanja došlo zbog smanjene proizvodnje čarapa i rublja za rusko tržište zbog čega su izvozni poslovi otkazani. Slično se dogodilo i prošle godine na jesen u slovenačkoj kompaniji „Gorenje” u Valjevu kad je nekolio stotina radnika, koji su bili angažovani na određeno vreme, ostalo bez posla. Tada je najavljeno i da će radnici italijanske fabrike biti otpušteni, međutim menadžment je to demantovao.

 

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 18 sati 47 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...