Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
24.03.2015, 10:53

Bez posla ostaje 250 radnika

č: | fb:

Italijanska fabrika za proizvodnju čarapa i rublja "VaLy", otpustiće 250 radnika. Na spisku, koji je objavljen na oglasnoj tabli fabrike, su i radnici koji su bili zaposleni na neodređeno vreme, a među njima je 20 samohranih majki, koji će ostati bez posla od 16. aprila. Menadžment  fabrike, koji je i Italiji, nije se oglasio ovim povodim, tako da su nejasni razlozi za otpuštanje 250 radnika, kojima takođe nije obrazloženo zbog čega ostaju bez posla. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da i on ima informaciju da će rdnici sledećeg meseca ostati bez posla međutim ne zna da li je reč o privremenom ili trajnom otpuštanju radnika. Kovač kaže da će danas razgovarati sa predsednikom Upravnog odbora fabrike "VaLy" Karlom Mariotijem, kako bi saznao razloge.

Italijanska fabrika čarapa i rublja je prva grinfild investicija u Valjevu otvorena 2001. godine i među malobrojnim je  firmama u Valjevu koje zapošljavju preko hiljadu radnika. Na kraju 2103. u fabrici je radilo 2.135, dok je trenutno zaposleno 1.600 radnika. Italijanska fabrika za proizvodnju ženskih čarapa i rublja „VaLy“, je nekoliko godina bila na prvom mestu po procentualnom izvozu, pošto 90 posto proizvoda iz valjevske fabrike, preko matične kuće u Italiji, odlazi u inostranstvo. Nezvanično saznajemo da je do otpuštanja došlo zbog smanjene proizvodnje čarapa i rublja za rusko tržište zbog čega su izvozni poslovi otkazani. Slično se dogodilo i prošle godine na jesen u slovenačkoj kompaniji „Gorenje” u Valjevu kad je nekolio stotina radnika, koji su bili angažovani na određeno vreme, ostalo bez posla. Tada je najavljeno i da će radnici italijanske fabrike biti otpušteni, međutim menadžment je to demantovao.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 36 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 25 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.