Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
29.04.2015, 09:03

Predsednik Srbije „tajno” u Krušiku

č: | fb:

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravio je juče u kratkoj poseti valjevskom “Krušiku”. Razlozi posete vojnoj fabici nisu poznati jer nikakvo zvanično saopštenje nije izdato nakon njegovog obilaska „Krušika”, a o dolasku prvog čoveka Srbije u Valjevo nisu bili obavešteni gradski čelnici, niti mediji. Direktor „Krušika” Mladen Petković nam je potvrdio da je predsednik Srbije posetio fabriku, ali za detalje nas je zamolio da se čujemo „za pola sata”. Kada smo Petkovića pozvali u dogovoreno vreme, na naš poziv nije odgovorio.

Direktor „Krušika” Mladen Petković nam se javio tek oko 13.30 uz izvinjenje „zbog opravdanog kašnjenja” i objasnio da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio fabriku kako bi se upoznao sa poslovnjem i proizvodnim programom „Krušika”.  

„Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je predsednik radnog tela preduzeća namenske industrije na nivou Srbije i ponudio nam je pomoć u investicjama”, kaže Petković. Direktor „Krušika” nije precizirao u čemu se sastoji pomoć i za koje investicije. 

Ovo nije prvi put da rukovodstvo Srbije, posebno iz redova SNS tokom retkih poseta Valjevu, zaobilaze čelnike grada, koje u Valjevu predvodi SPS. Nedavno je ministarka Zorana Mihailović došla u gradsku kuću da bi se uverila da li su službe osposobljene za izdavanje građevinskih dozvola za mesec dana, ali o svom dolasku nije obavestila gradsku vlast, pa je gradonačelnik Stanko Terzić kada je čuo da je ministarka Mihailović u prizemlju gradske kuće sišao u hol, međutim ministarka je tada već napustila zgradu i otišla na železničku stanicu. Ministar Aleksandar Vulin, takođe, prilikom nekoliko poseta Valjevu, nije imao vremena da se sretne sa čelnicima grada. Uradio je to samo jednom u prostorijama Kolubarskog okruga, gde je domaćin bio načelnik Okruga Vladimir Petrović (SNS).

 

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 9 sati 4 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 12 sati 24 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.