Tomislav Nikolić i Mladen Petković (foto: Đorđe Đoković)
Tomislav Nikolić i Mladen Petković (foto: Đorđe Đoković)
15.05.2015, 16:33

Tomislav Nikolić u „Krušiku”

č: | fb:

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je danas „Krušik”, gde je jutros povređeno sedam radnika prilikom „delaboracije“ ručne bombe kada je došlo do pucanja upaljača bombe. Šest radnica, sa lakšim povredama, već je otpušteno, dok je nakon dijagnostike radnik kome je povređeno oko upućen na dalje lečenje u Klinički centar u Beograd.

„Briga za čoveka važnija je od proizvodnje i norme, količine proizvoda, od svega. Na sreću nema ozbiljnije povređenih radnika, većina ih je kod kuće, jedan je u Beogradu i ja se nadam da je i njegova povred lakša. Ako svi u fabrici shvate način na koji se to desilo i eliminišu ga, onda će iz ovoga izaći i nešto dobro. Ovo je bila velika opmomena i neka vam služi kao upozorenje da nema rutine u ovom poslu i da nema odsustva pažnje. Dobro je što nema velikih posledica i ovakve situacije treba izbegavati“, poručio je Nikolić. On je dodao da posao posebno u namenskoj industriji ne treba da se shvati kao rutina, jer se zbog toga najčešće dešavaju nesreće. 

Tomislav Nikolić i Mladen Petković

Tomislav Nikolić i Mladen Petković (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor „Krušika“ Mladen Petković objašnjava da je "prilikom redovnih aktivnosti koje se svakodnevno obavljaju u okviru proizvodnje došlo do manjeg incidenta".

„S obzirom na to da nije došlo do eksplozije, nego do rasprskavanja šrapnela radnici su lakše povređeni. U prvom momentu su neki pomislili da je u pitanju veći incident, međutim ovakve stvari se dešavaju u namenskoj proizvodnji i ništa dramnatično se danas u Krušiku nije dogodilo. Proizvodnja je nastavljena, objekat nije oštećen, linije nisu zaustavljene“, kaže Petković.

Odgovarajući na pitanje novinara da li u „Krušiku“ ima mnogo posla, prekovremenih sati, da su radnicu umorni i da im pada koncentracija, otuda i ovakve nesreće, Petković odgovara da prekovremenih sati ima i da se radi subotom i nedeljom. „Možda su se ljudi u ranijem periodu odvikli od rada, pa kada imate velike serije, onda radnici gube koncentrciju, ali to su naši najbolji radnici sa najviše iskustva“, kaže direktor „Krušika“.

Jelena Milivojević

Jelena Milivojević (Foto: Đorđe Đoković)

Jedna od povređenih radnica Jelena Milivojević, koja u „Krušiku“ radi deset godina, kratko kaže da se desilo to što se desilo, nije ničija namera, svi radnici su dobro i zahvaljuje se rukovodstvu na ukazanoj pomoći. 

Na pitanje novinara "da li ima pitanja van ovoga", predsednik Srbije Tomislav Nikolić je odgovorio: „Nema pitanja van ovoga, jer je ovo u ovome!“

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 51 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 46 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...