Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2015, 08:54

Avionska bomba je deaktivirana još u subotu

č: | fb:

Avionska bomba MK82 od 250 kilograma, zaostala iz vremena NATO bombardovanja, koja je pronađena u „Krušiku” deaktivirana je još u subotu i nije pronađena slučajno! Ovo je za Kolubarske.rs rekao direktor valjevske vojne fabrike Mladen Petković uz objašnjenje da su bombu pronašli radnici "PMC Inženjeringa", koji su je i deaktivirali u subotu predveče.

„Bomba nije slučajno pronađena prilikom raščišćavanja ruševina bivše alatnice, koja je srušena u NATO bombardovanju. Na toj lokaciji gradićemo novi objekat površine 2.800 metara kvadratnih, tako da smo počeli sa pripremnim radovima i pre tri nedelje smo angažovali 'PMC Inženjering' da snimi teren, upravo zbog mogućnosti da ima zaostalih bombi, s obzirom na to da je alatnica bila često na meti NATO”, objašnjava Petković. On dodaje da je bomba pronađena na dubini od 4,5 metara.

Direktor "PMC Inženjering", koji posluje u okviru „Jugoimport SDPR”, Nikola Vukanić je za „Blic” rekao da se sumnja da na istom mestu postoji još jedna bomba, čime će se njegovi stručnjaci pozabaviti ovih dana.

Skoro svi mediji su najavili da će danas „Krušik” posetiti ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, međutim potvrdu ove informacije nismo dobili. Nezvanično saznajemo da „se može dogotiti da popodne oko 15.00 časova Gašić dođe u ‘Krušik’”.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 50 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 39 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.