Petković, Gašić i Vukanić (foto: Đorđe Đoković)
Petković, Gašić i Vukanić (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2015, 16:30

Gašić najavio 20 miliona evra investicija u Krušiku

č: | fb:

Tokom današnje posete Krušiku ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić najavio je u ovoj i narednoj godini investiciju od 20 miliona evra u „jednu od najznačajnijih fabrika namenske industrije Srbije“ i posao za 340 radnika, ukoliko se dobije pozitivan odgovor Vlade Srbije.

Pritom je napomenuo da će novac biti uložen u nove objekte i nove mašine, čime će bitno biti povećani kapaciteti ove vojne fabrike. Gašić je novinarima takođe rekao da su postignuti značajni rezultati u poslednjih godinu i po dana na povećanju izvoza.  

„Krušik i Ministarstvo odbrane su predali zahtev Vladi Srbije za zapošljavanje 340 radnika zbog povećanja obima posla. 'Krušik' je u prethodnih godinu i po dana značajno proširio lepezu proizvoda, pre svega u raketnom programu. Prosek zarada je sa 35.000  povećan na 48.000 dinara, broj radnika se stalno povećava, imamo stabilno poslovanje, a radi se i na realizaciji konverzije starih potraživanja Poreske uprave i lokalne samouprave“, kazao je ministar.

Odgovarajući na pitanje novinara o zahtevima sindikata Namenske industrije da se izuzmu iz mera ograničenja zarada, ministar je rekao da neke od sindikalnih zahteva opravdava, jer se svi zalažu za bolji socijalni status radnika Namenske industrije. Međutim, pojedine zahteve ne podržava, jer ih rade interesno pojedinci i predsednici pojedinih sindikata, koji su na njihovom čelu preko 20 godina i stalno su imali svoje interese, što je i sada slučaj.  

„Svi moramo da podelimo sudbinu zaposlenih u Republici Srbiji, i u javnom i nejavnom sektoru. I oni moraju zajedno sa svima da podnesu teret teških ekonomskih reformi. Sindikati Namenske industrije moraju mnogo toga da promene u svom ponašanju i svom odnosu prema državi - nema više službenih automobila i sindikalnih ručkova, kvalitet proizvoda mora biti na traženom nivou“, poručio je ministar Gašić.

Mladen Petković i Bratislav Gašić

Mladen Petković i Bratislav Gašić (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje novinara kako komentariše pokretanje proizvodnje u „Krušik Akumulatorima“, Gašić je odgovorio, da je upravo Ministarstvo odbrane najzaslužnije za pokretanje proizvodnje u Akumulatorima i naveo da se prekosutra potpisuje prvi ugovor, ne precizurajući o kom iznosu je reč. „Ne bih o vrednosti ugovora, bitno je da ponovo imamo domaće baterije, da posle deset godina imamo stabilnog domaćeg proizvođača i snabdevača baterija“, rekao je Gašić.

Direktor Krušika, Mladen Petković pojasnio je da će se tokom 2015. i 2016. godine graditi objekat nove Alatnice - proizvodnih pogona raketnog programa, umesto objekata porušenih tokom NATO bombardovanja. „Nakon završetka radova ’Krušik’ će biti najveći proizvođač raketnog programa u ovom delu Evrope. Pored ovog objekta gradiće se i nova Kapislana, što će omogućiti da sadašnji uvoz kapisli bude zamenjen domaćim proizvodima“, kaže Mladen Petković. Direktor „Krušika“, naglašava da su to dve najveće investicije, planirane za kraj ove i početak sledeće godine, u koje će biti uloženo 20 miliona evra.

Gašić na gradilištu Alatnice

Gašić na gradilištu Alatnice (Foto: Đorđe Đoković)

Tabla

Tabla (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 23 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara