Vega (foto: Đorđe Đoković)
Vega (foto: Đorđe Đoković)
03.12.2015, 13:56

Vega ubedljivo najuspešnija kompanija

č: | fb:

Kompanija Vega iz Valjeva je sa 254 miliona dinara neto dobiti zauzela ubedljivo prvo mesto na listi najuspešnijih kompanija u Kolubarskom okrugu, a u prvih pet su valjevski Publik i Europrom. Među 20 najprofitabilnijih firmi, na listi koju je objavio časopis Biznis i Finansije u godišnjoj publikaciji Biznis top, je 13 kompanija iz Valjeva, četiri sa Uba, po jedna iz Mionice, Lajkovca i Osečine.

Na drugom mestu po neto dobiti je lajkovačka firma Vindija sa 197 miliona dinara, slede valjevski Publik sa 177 miliona, ubska ZZ “Trlić” sa 158 miliona, valjevski Europrom sa 125 miliona, dok je slovenačka kompanija Gorenje, koja posluje u Valjevu, ostvarila neto dobit od 101 milion dinara.

Slede kompanije koje su imale dobit manju od 100 miliona dinara, pa je na sedmom mestu Greda iz Valjeva, potom mionička Fima, Wood Master iz Valjeva, ubski Stočar, valjevske kompanije King-komerc i Elbi. Na 13 mestu najuspešnijih kompanija u Kolubarskom okrugu je ubska Mlekara, slede Elektrovolt i Bosis iz Valjeva, Podgorina frucht iz Osečine, PZP Valjevo, ubski Kopovi, valjevska firma Samedi i na 20 mestu po ostvarenoj neto dobiti je Valjevska pivara.

Eurocentar

Eurocentar (Foto: Đorđe Đoković)

Na listi koju je objavio časopis Biznis i Finansije u godišnjoj publikaciji Biznis top po ostvarenom poslovnom prihodu sa 19,3 milijarde dinara na prvom mestu je kompanija Gorenje iz Valjeva. Među 20 vodećih preduzeća Kolubarskog okruga po ostvarenom prihodu je 14 firmi iz Valjeva, tri sa Uba, i po jedna iz Mionice, Lajkovca i Osečine.

Valjevska Vega je na drugom mestu sa prihodom od 14,3 milijarde dinara, treća je kompanija Valy sa 11,1 milijardu, ubska ZZ “Trlić” beleži prihod od 7,2 milijarde, valjevski King-komerc od 3,1 milijardu, slede Europrom sa 2,7 milijardi i lajkovačka Vindija sa prihodom od 2,5 milijarde dinara. Na listi od osmog mesta su kompanije koje su ostvarile prihod manji od dve milijarde dinara, a to su Krušik, Podgorina frucht, PZP Valjevo, Stočar, Publik, MBM trans, Preduzeće Z.A. Fruit, Fima, Četnik, FSH Unip plus, Greda, Kej i Kemis.

U publikaciji Biznis top, časopisa Biznis i Finansije, objavljene su rang liste 20 vodećih preduzeća Kolubarskog okruga po neto dobiti i ostvarenom poslovnom prihodu na osnovu podataka Agencije za privredne registre.

Kompanija NIS Gaspromnjet je sa 30,56 milijardi dinara neto dobiti u 2014. godini zauzela ubedljivo prvo mesto na listi najuspešnijih kompanija u Srbiji.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 5 sati 28 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 38 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 5 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara