Skupština Privredne komore (foto: Đorđe Đoković)
Skupština Privredne komore (foto: Đorđe Đoković)
15.12.2015, 14:18

Novi predsednik Aleksandar Rajevac

č: | fb:

Novi predsednik Skupštine Regionalne privredne komore za Kolubarski i Mačvanski okrug je ekonomista Aleksandar Rajevac, direktor Valjevske pivare, koji je izabran na današnjoj sednici. Delegati su usvojili programa rada i finansijski plan RPK Valjevo za 2016. godinu.

O merama ekonomske politike u 2016, koja će biti „godina preduzetništva“, govorio je Miloš Petrović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije. Petrović je rekao da je usvojena strategija razvoja srpske privrede, koja predviđa da će zamajac biti 325.000 privrednih subjekata u zemlji.

U razgovoru sa novinarima istakao je kako se domaći privrednici najviše žale na skupe kredite i bankarske usluge, na neravnopravan tretman sa stranim investitorima, te na prevelika zahvatanja, što se i danas čulo u diskusijama nekoliko privrednika iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Oni su predlagali i mere, koje bi trebalo doneti, kako bi se pospešilo zapošljavanje u privatnom sektoru.

Nagrada za Mlekaru Kačarević

Nagrada za Mlekaru Kačarević (Foto: Đorđe Đoković)

Nagrada za Gorenje

Nagrada za Gorenje (Foto: Đorđe Đoković)

Nagrada za Jugokop-Podrinje

Nagrada za Jugokop-Podrinje (Foto: Đorđe Đoković)

Danas su najboljima uručene i tradicionalne nagrade RPK Valjevo. Najbolje mikro privredno društvo je „Mlekara Kačarević“ iz Sela Mionice, dok je najbolje malo privredno društvo loznički „Infofin“, ispred šabačkog Autocentra „Petrović“ i valjvske „Erozije“.

Kao najbolja srednja privredna društva nagrađeni su „Rauch Serbia“ iz Koceljeve, „Alternativa medica“ iz Loznice i Valjevska pivara, a najbolje veliko privrdno društvo je „Gorenje – Valjevo“.

Najbolja zemljoradnička zadruga je ZZ „Zoon“ iz Valjeva, a najbolje seosko gazdinstvo je Milinka Beluševića iz Prijezdića.

Najbolji preduzetnici su Jovo Sekulić, vlasnik „Joma-plasta“ iz Osečine i Biohemijska laboratorija „Zdravlje“ Milana Teodorovića iz Šapca, dok je najbolja preduzetnica Milenca Srećković, direktor „SET doo“ iz Šapca.

Nagrada za Enel

Nagrada za Enel (Foto: Đorđe Đoković)

Posebno priznanje za unapređenje kvaliteta i zaštitu životne sredine dodeljeno je valjevskoj firmi „Enel“. Najbolji neto izvoznik je „Va Ly“ iz Valjeva, a nagrada za društveno odgovorno poslovanje pripala je šabačkoj firmi „Tikkurila doo“. Nagrada za kontinuitet u poslovanju pripala je Vodoprivrednom, društvu „Jugokop-Podrinje“ iz Šapca.

 

 

Aktuelno

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 sati 1 minuta

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...

Foto izložba - Želimo da diđemo (foto: Učenik Tehničke škole)
Izložba u Tehničkoj školi Pre 1 sati 1 minuta

Da se čuje naš glas: Želimo da dišemo!

"Naša generacija odrasta u gradu koji je po kvalitetu vazduha zadnjih godina jedan od najzagađenijih gradova u svetu. Želimo da dišemo, poručujemo i nadamo se da ćete nas čuti!", rekla je Katarina...

Zelena površina u Naselju Milorada Pavlovića (12.02.) (foto: Kolubarske.rs)
Inspekcijska igranka Pre 1 dan 1 sati

Vlast štiti pojedince na štetu građana

Kako funkcionišu gradske inspekcije, kako vlast štiti pojedinice, a ne građane, najbolje pokazuje primer Naselja "Milorada Pavlovića" i uništena javna zelena površina zbog građevinskih radova na...  · 15 komentara

Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Izveštaj Pre 21 sati 38 minuta

Vazduh u Valjevu jutros bio "veoma loš"

Vazduh u Valjevu je jutros u 10 časova bio u kategoriji "veoma loš", objavljeno je na sajtu Zavoda za javno zdravlje. Tokom pet dana prošle nedelje stanovnici Valjeva bili izloženi zagađenju jer je...  · 3 komentara