Skupština Privredne komore (foto: Đorđe Đoković)
Skupština Privredne komore (foto: Đorđe Đoković)
15.12.2015, 14:18

Novi predsednik Aleksandar Rajevac

č: | fb:

Novi predsednik Skupštine Regionalne privredne komore za Kolubarski i Mačvanski okrug je ekonomista Aleksandar Rajevac, direktor Valjevske pivare, koji je izabran na današnjoj sednici. Delegati su usvojili programa rada i finansijski plan RPK Valjevo za 2016. godinu.

O merama ekonomske politike u 2016, koja će biti „godina preduzetništva“, govorio je Miloš Petrović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije. Petrović je rekao da je usvojena strategija razvoja srpske privrede, koja predviđa da će zamajac biti 325.000 privrednih subjekata u zemlji.

U razgovoru sa novinarima istakao je kako se domaći privrednici najviše žale na skupe kredite i bankarske usluge, na neravnopravan tretman sa stranim investitorima, te na prevelika zahvatanja, što se i danas čulo u diskusijama nekoliko privrednika iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Oni su predlagali i mere, koje bi trebalo doneti, kako bi se pospešilo zapošljavanje u privatnom sektoru.

Nagrada za Mlekaru Kačarević

Nagrada za Mlekaru Kačarević (Foto: Đorđe Đoković)

Nagrada za Gorenje

Nagrada za Gorenje (Foto: Đorđe Đoković)

Nagrada za Jugokop-Podrinje

Nagrada za Jugokop-Podrinje (Foto: Đorđe Đoković)

Danas su najboljima uručene i tradicionalne nagrade RPK Valjevo. Najbolje mikro privredno društvo je „Mlekara Kačarević“ iz Sela Mionice, dok je najbolje malo privredno društvo loznički „Infofin“, ispred šabačkog Autocentra „Petrović“ i valjvske „Erozije“.

Kao najbolja srednja privredna društva nagrađeni su „Rauch Serbia“ iz Koceljeve, „Alternativa medica“ iz Loznice i Valjevska pivara, a najbolje veliko privrdno društvo je „Gorenje – Valjevo“.

Najbolja zemljoradnička zadruga je ZZ „Zoon“ iz Valjeva, a najbolje seosko gazdinstvo je Milinka Beluševića iz Prijezdića.

Najbolji preduzetnici su Jovo Sekulić, vlasnik „Joma-plasta“ iz Osečine i Biohemijska laboratorija „Zdravlje“ Milana Teodorovića iz Šapca, dok je najbolja preduzetnica Milenca Srećković, direktor „SET doo“ iz Šapca.

Nagrada za Enel

Nagrada za Enel (Foto: Đorđe Đoković)

Posebno priznanje za unapređenje kvaliteta i zaštitu životne sredine dodeljeno je valjevskoj firmi „Enel“. Najbolji neto izvoznik je „Va Ly“ iz Valjeva, a nagrada za društveno odgovorno poslovanje pripala je šabačkoj firmi „Tikkurila doo“. Nagrada za kontinuitet u poslovanju pripala je Vodoprivrednom, društvu „Jugokop-Podrinje“ iz Šapca.

 

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 35 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 1 komentar

Saop[tenje Pre 1 dan 3 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar