Registracija Prijava preko FB
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2016, 12:26

Vučić sutra seče vrpcu i postavlja kamen temeljac

č: | fb:

Premijer tehničke vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u vojnoj fabrici "Krušik", gde će otvoriti novi pogon za proizvodnju raketnih motora i položiti kamen temeljac za novu kapislanu.

Na prostoru nekadašnje Alatnice, koja je srušena tokom NATO bombardovanja 1999. godine, na površini od 2.800 kvadrata, izgrađn je pogon za proizvodnju raketnih motora u šta je uloženo 9,4 miliona evra sopstvenih sredstava.

Izgradnjom tog pogona stvoreni su uslovi da se proizvodnja modernizuje, a raketni program Krušika obnovi. Ovo je jedina ovakva fabrika u zemljama regiona, zapošljavaće 70 radnika.

Vučić će, kako je najavljeno, položiti i kamen temeljac za novu kapislanu u čiju će izgradnju biti uloženo 10 miliona evra, a zapošljavaće 120 radnika. Na taj način će uvoz kapisli biti zamenjen domaćim proizvodima. Kako je ranije saopšteno, Krušik je u 2016. godini zaposlio 565 ljudi tako da ukupan broj zaposlenih sada iznosi 1.730 radnika.

Podsećamo, već je bilo nekoliko najava da će premijer Aleksandar Vučić posetiti valjevski „Krušik“ i otvoriti novi pogon za proizvodnju raketnih motora, na prostoru bivše Alatnice.

Prvo je bilo, istina nezvaničnih najava, da će to učiniti 22. februara na Dan „Krušika“. Potom je sam premijer početkom februara na sednici Skupštine Srbije, na kojoj je smenjen ministar odbrane Bratislav Gašić, najavio da će u Valjevo doći krajem aprila. Međutim, Vučić je u Valjevo došao pre kraja aprila, tačnije krajem marta, ali nije posetio "Krušik" nego je prisustvovao potpisivanju ugovora o obnovi Medicinske škole i otvaranju ambulante u Divcima.

 

Aktuelno

Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Agencije za bezbednost saobraćaja Pre 4 sati 8 minuta

Valjevo najrizičnije za vožnju

Valjevo je teritorija gde je stradalo najviše vozača i putnika u automobilima, a naš grad je u vrhu i po broju stradalih pešaka i traktorista, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova...  · 1 komentar

Dečje igralište u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
Na sportskom terenu iza zgrade opštine Pre 2 sati 3 minuta

Otvoreno igralište za decu

Deca u Ljigu dobila su svoje igralište na sportskom terenu iza zgrade opštine. Na svečanost otvaranja dečjeg kutka došli su mališani iz Predškolske ustanove, učenici od prvog do četvrtog razreda iz...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Dom zdravlja stiglo 3.000 vakcina, najviše do sada Pre 35 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Novina je da je ove godine obezbeđena četvorovalentna vakcina, koja obuhvata dva tipa A virusa i dva tipa B virusa,...

Kolubarske.rs * Vest (foto: )
Viši sud odbio žalbu tužilaštva Pre 15 sati 35 minuta

Uzbunjivač iz "Krušika" vraća se u kućni pritvor

Radnik "Krušika" iz Valjeva A. O. vraća se u kućni pritvor, prenosi N1. Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za...  · 2 komentara