Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2016, 12:26

Vučić sutra seče vrpcu i postavlja kamen temeljac

č: | fb:

Premijer tehničke vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u vojnoj fabrici "Krušik", gde će otvoriti novi pogon za proizvodnju raketnih motora i položiti kamen temeljac za novu kapislanu.

Na prostoru nekadašnje Alatnice, koja je srušena tokom NATO bombardovanja 1999. godine, na površini od 2.800 kvadrata, izgrađn je pogon za proizvodnju raketnih motora u šta je uloženo 9,4 miliona evra sopstvenih sredstava.

Izgradnjom tog pogona stvoreni su uslovi da se proizvodnja modernizuje, a raketni program Krušika obnovi. Ovo je jedina ovakva fabrika u zemljama regiona, zapošljavaće 70 radnika.

Vučić će, kako je najavljeno, položiti i kamen temeljac za novu kapislanu u čiju će izgradnju biti uloženo 10 miliona evra, a zapošljavaće 120 radnika. Na taj način će uvoz kapisli biti zamenjen domaćim proizvodima. Kako je ranije saopšteno, Krušik je u 2016. godini zaposlio 565 ljudi tako da ukupan broj zaposlenih sada iznosi 1.730 radnika.

Podsećamo, već je bilo nekoliko najava da će premijer Aleksandar Vučić posetiti valjevski „Krušik“ i otvoriti novi pogon za proizvodnju raketnih motora, na prostoru bivše Alatnice.

Prvo je bilo, istina nezvaničnih najava, da će to učiniti 22. februara na Dan „Krušika“. Potom je sam premijer početkom februara na sednici Skupštine Srbije, na kojoj je smenjen ministar odbrane Bratislav Gašić, najavio da će u Valjevo doći krajem aprila. Međutim, Vučić je u Valjevo došao pre kraja aprila, tačnije krajem marta, ali nije posetio "Krušik" nego je prisustvovao potpisivanju ugovora o obnovi Medicinske škole i otvaranju ambulante u Divcima.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 12 sati 8 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 12 sati 9 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 7 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara