Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
22.06.2016, 07:02

Valjevska pivara darovala najbolje đake i Centar za VTO

č: | fb:

Valjevska pivara je, u danu obeležavanja svoje slave Treće Trojice, poklonila laptop računare najboljim đacima valjevskih srednjih škola i donirala 300.000 dinara Centru za vantelesnu oplodnju, koji postiže odlične rezultate.

„Svojim znanjem i velikim radom zaposleni u Centru za vantelesnu oplodnju su pomogli mnogim bračnim parovima, a Valjevo je zahvaljujući njima postalo poznato u celoj Srbiji i to treba podržati i nagraditi. Naša želja je i da pomognemo mladim ljudima i da im pošaljemo poruku, što je i naš moto, da se znanje i rad uvek isplate i da bez znanja i rada u životu ništa neće moći da postignu. I to je obaveza Valjevske pivare da pomaže ljudima i da ih podstiče na još bolje rezultate“, rekao je direktor Aleksandar Rajevac.

Aleksandar Rajevac

Aleksandar Rajevac (Foto: Đorđe Đoković)

Ne tako davno Valjevska pivara je tražila i očekivala pomoć drugih, a danas je u situaciji da ona pomaže i da bude društveno odgovorna kompanija.

„Zahavaljujući radu i znanju zaposlenih u Valjevskoj pivari, naravno i uz pomoć Države, mnoge probleme smo uspeli da rešimo. Ali, i drugi su imali pomoć Države pa nisu ništa uradili. Mi smo ostali jedina pivara koja na ovom tržištu egzistira uz tri svetske kompanije. Možda neko smatra da sve ovo što je uradila i radi Valjevska pivara nije ništa posebno, ali imali su priliku, pre tri godine, da prihvate Valjevsku pivaru sa svim problemima, pa da oni danas pričaju o njenim uspesima“, kaže Rajevac i ponavlja da su ljudi ono što je najvrednije u kompaniji.

Za dobro pivo je neophodna dobra voda i kvasac, dobar hmelj i slad. Valjevsko ima i peti element, a to su ljudi, njihovo znanje i ljubav prema pivu, zato je Valjevsko, ne dobro nego odlično pivo!

Pre dva dana otpremljene su prve količine Valjevskog piva za američko tržište pod nazivom „Spirit Tesla“.

„Kupac Valjevskog piva iz Čikaga ima dozvolu za 25 država, što znači da će se Valjevsko pivo naći u marketima 25 američkih država. ’Spirit Tesla’ je robna marka našeg kupca iz Čikaga i pod tim nazivom je napravljeno pivo i pre dva dana je otpremljeno. O ovom imenu nismo govorili jer nije u funkciji našeg brenda, ali to pivo se proizvodi u našoj Pivari i kao naš proizvod će se naći na tržištu Amerike“, objasnio je Rajevac.

Slava Valjevske pivare

Slava Valjevske pivare (Foto: Đorđe Đoković)

Rezanjem slavskog kolača obeležena je slava u Valjevskoj pivari, najstarijeg kolektiva u gradu, Treće Trojice. Slava Valjevske pivare bila je prilika da se nagrade zaposleni koji su u kolektivu proveli 10, 20 i 30 godina. Ove godine nagrađeno je 22 zaposlena i to dvoje sa 10 godina, četvoro sa 20 i 16 radnika sa 30 godina staža.

Jedan od nagrađenih, koji je u Valjevskoj pivari proveo tri decenije, je Goran Janković šef pogona otakanja i finalizacije piva. Kaže da se ne može porediti vreme pre 30 godina, kada je tek počeo da radi, i ovo danas. Podseća na najteži period, a to je bilo posle dvehiljadite godine.

„Stalno smo bili u nekom strahu da li će opstati Valjevska pivara.  Najteži period je bio kada smo bili u stečaju. Sada uz novog direktora Aleksandra Rajevca i novi menadžment došlo je do značajnog poboljšanja, izlazimo iz reorganizacije, povećavamo proizvodnju i izvoz piva, ulažemo u mašine i pogone, pivo nam je sve bolje i bolje i trebalo bi da u narednim mesecima povećamo proizvodnju“, kaže Janković.

Goran Janković

Goran Janković (Foto: Đorđe Đoković)

Veruje da će Valjevska pivara nastaviti uspešno da posluje i to zahvaljujući mladim radnicima koji će zameniti stare jer za deset godina polovina zaposlenih će otići u penziju.

„Ja volim Valjevsku pivaru, tako da mi je ovde sve drago i lepo“, odgovara Goran Janković na pitanje koji period je najdraži. Sa Jankovićem saglasne sve kolege, posebno dobitnici jubilarnih nagrada.

Dobitnici jubilarnih nagrada

Dobitnici jubilarnih nagrada (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...