DI FEST 2016. (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
DI FEST 2016. (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
04.07.2016, 07:03

Prvi Difest na Divčibarama

č: | fb:

Prvi Difest - sajam turizma valjevskog kraja, u organizaciji Studia M, održan je ovog vikenda na Divčibarama, na kome su turističku ponudu predstavile opštine Ljubovija, Kosjerić i Valjevo, a gosti su imali priliku da se upoznaju i sa turističkom ponudom i lepotama Divčibara. Ideja je bila da se na ovom sajmu predstave sve opštine Kolubarskog okruga, kao i susedne opštine Kosjerić i Požega, međutim većina opština je poslala samo promotivni materijal, kažu organizatori.

Štand Heba

Štand Heba (Foto: Kolubarske.rs)

U okviru Difesta predstavljene su manifestacije koje će biti organizovane tokom leta u opštinama Kolubarskog okruga, održan je koncert, kako su organizatori nazvali-koncert dnevna varijanta, na kome je nastupila Ivana Jordan i DJ u diskoteci na otvorenom. Organizovana je panel diskusija na temu razvoj turizma na Divčibarama na kojoj su učestvovali predstavnici Valjeva, Požege, Kosjerića i Udruženja "Divčibare", likovna kolonija, panoramska vožnja na ski stazi Crni vrh i kontrola zdravlja na štandu Doma zdravlja.

Štand Doma zdravlja

Štand Doma zdravlja (Foto: Kolubarske.rs)

Diskusija na temu razvoj turizma na Divčibarama

Diskusija na temu razvoj turizma na Divčibarama (Foto: Kolubarske.rs)

Vlasnik Studia M Ljubiša Milutinović kaže da je malo potrebno da Divčibare postanu tražena turistička destinacija i upravo ovaj Difest je pokušaj da se, osim promocije turističke ponude Valjeva i opština Kolubarskog okruga, napravi i neki sadržaj koji bi privukao goste, ali i zabavio one koji već borave na Divčibarama.

Milutinović podseća da je 2005. godine želeo da aktivira turističku manifestaciju „Beli narcis“, međutim tada nije dobio podršku, nego je „dobio kritiku u stilu ko si ti da organizuješ Beli narcis“, tako da je od toga odusto. Ali nije odustao od ideje da organizje skromniju manifestaciju, kojom bi koliko toliko skrenuo pažnju na Divčibare.

Ljubiša Milutinović predlaže jeftinu investiciju, a unela bi nešto novo na Divčibare, a to je izgradnja manje bine na kojoj bi mogli da nastupaju i svoj talenat pokažu gosti Divčibara. 

„U odmaralištima borave deca i mladi koji se bave modernim plesom, folklorom, horskim pevanjem, među njima ima dece koja sviraju različite instrumente, i svi oni mogu praviti koncerte, kako smo ih nazvali dnevna varijanta, da zabave i sebe i ostale goste“, kaže Milutinović. Dodaje da na Divčibarama trenutno boravi preko 450 dece i svakako među njima ima onih koji su kadri da naprave neki program u kome bi svi uživali.

Darija Ranković i Ljubiša Milutinović

Darija Ranković i Ljubiša Milutinović (Foto: Kolubarske.rs)

Vlasnik Studia M Ljubiša Milutinović najavljuje da će drugi Difest-sajam turizma valjevskog kraja biti još bolje organizovan, očekuje da će biti veća ponuda, više turističkih organizacija i turističkih agencija.

Na pitanje Kolubarskh.rs zar nije logičnije da sajma turizma valjevskog kraja organizuje Turistička organizacija ili neko udruženje koje se bavi turizmom, a ne studio za ples i zabavu, kao što je Studio M, Ljubiša Milutinović odgovara da svako ko ima ideju treba i da je realizuje.

„Najgore je kada se ne radi ništa i kada se ništa ne dešava. Danas se na Divčibarama desilo nešto, skrenuli smo pažnju na ovo turističko mesto, zabavili smo goste. O efektima možemo kasnije razgovarati“, rekao je vlasnik Stidia M Ljubiša Milutinovič, organizator Difest-a.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 20 sati 43 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 17 sati 53 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara