Valjevsko pivo za američko tržište (foto: Đorđe Đoković)
Valjevsko pivo za američko tržište (foto: Đorđe Đoković)
14.09.2016, 12:15

Valjevsko pivo ponovo preko okeana

č: | fb:

Danas su američkom tržištu isporučene nove količine Valjevskog piva, skoro 30.000 boca, što je druga isporuka za mesec i po dana. Prvi kontingent Valjevskog piva prodat je u Čikagu rekordno brzo, za dvadesetak dana, tako da je uvoznik "Lav imports" naručio nove, tri puta veće, količine.

 

Valjevsko pivo za američko tržište

Valjevsko pivo za američko tržište (Foto: Đorđe Đoković)

Šleper sa 23 palete sa skoro 30.000 boca 0,33 i tzv. velikog piva od 0,5 litara, krenuo je danas preko okeana, čime su se obistinile najave direktora Valjevske pivare Aleksandra Rajevca da je prva količina Valjevskog piva za američko tržište probna i da predstoje veće porudžbine.

 

„Prva isporuka je sadržala oko 10.000 flaša i bila je neka vrsta testa, da vidimo kako će  probirljivo američko tržište prihvatiti naš proizvod. Dobrom prodajom potvrdili smo kvalitet Valjevskog piva, a potvrda kvaliteta je i ova nova porudžbina, koja je tri puta veća od prve isporuke. Nije problem prodati jednu količinu robe, ali ako se kupac više nikada ne pojavi, to je već problem“, kaže Rajevac i dodaje da u Čikagu, pa i drugim gradovima, ima skoro svih poznatijih brendova piva.

 

Valjevska pivara je na nove porudžbine reagovala brzo i uz zalaganje radnika spakovane su 23 palete u kartonske kutije po 12 boca, specijalno brendirane i dizajnirane za tržište SAD.

 

„Naš budući zadatak je da se na američkom tržištu još bolje pozicioniramo, da ove količine budu češće, a ono što smatramo, takođe, bitnim zadatkom jeste da pokušamo da ovo naše Valjevsko pivo distribuiramo na ona trišta gde žive Srbi, tačnije u one zemlje gde žive naši sunarodnici“, najavljuje Rajevac.    

 

Aleksandar Rajevac

Aleksandar Rajevac (Foto: Đorđe Đoković)

Ovog leta Valjevska pivara osvojila je nova tržišta u Srbiji i državama u regionu. Sklopljen je ugovor sa maloprodajnim lancima u Zrenjaninu i Kragujevcu, tako da se u Banatu i Šumadiji distribuira Valjevsko od 0,5, dva litra i u limenkama. Preko firme iz Kotora krenuo je izvoz u Crnu Goru, a nastavljena je i saradnja sa uvoznikom u Zvorniku za tržište Republike Srpske.

 

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac kaže da su nestabilno leto ili loši vremenski uslovi unekoliko uticali na planirane rezultate ovogodišnje prodaje piva, ali su izvozom nadomestili tu slabiju prodaju na domaćem tržištu.

 

„Prošle godine prodato je oko 100.000 hektolitara piva. Za ovu godinu smo planirali da to bude više, oko 110.000 hektolitara i verujem da ćemo tu planiranu brojku do kraja godine dostići“, kaže direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 37 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 36 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 38 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...