Registracija Prijava preko FB
Slava Valjevske pivare (foto: Đorđe Đoković)
Slava Valjevske pivare (foto: Đorđe Đoković)
06.06.2017, 13:55

Pivara nagradila radnike, đake i Modernu galeriju

č: | fb:

Rezanjem slavskog kolača obeležena je slava u Valjevskoj pivari, najstarijeg kolektiva u gradu, Treće Trojice.

 

Slava Valjevske pivare, koja je osnovana pre 157 godina, bila je prilika da se nagrade zaposleni koji su u kolektivu proveli 10, 20 i 30 godina. Ove godine nagrađeno je 18 zaposlenih, od čega je 15 radnika sa 30 godina staža.

Nagra]eni radnici

Nagra]eni radnici (Foto: Đorđe Đoković)

 

Valjevska pivara je, u danu obeležavanja svoje slave Treće Trojice, nastavljajući tradiciju nagrađivanja najboljih učenika, odlučila da i ove godine pokloni šest laptop računara valjevskim srednjoškolcima, dok je Modernoj galeriji, posebnoj ustanovi kulture u gradu koja ove godine obeležava 33 godine postojanja, donirala 200.000 dinara.

 

Valjevska pivara je danas jedan od najuspešnijih gradskih kolektiva, koja poslednje četiri godine beleži izuzetne rezultate. To potvrđuju podaci o poslovanju koji su saopšteni u danu obeležavanja slave Treće Trojice.

 

Aleksandar Rajevac

Aleksandar Rajevac (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac je podsetio da je od 2012. godine proizvodnja iznosila 74 hiljade hektolitara piva, dok je prošle godine dostigla 96 hiljada hektolitara piva, što znači da je Valjevska pivara za četiri godine zabeležila rast proizvodnje od 26 posto. 

 

Govoreći o doprinosu Valjevske pivare državi i državnom budžetu, Rajevac je naveo da je akciza u 2012. godini iznosila oko 151 milion dinara, dok je prošle godine iznosila 224,5 miliona dinara, iznos plaćenog poreza prošle godine u odnosu na 2012. godinu povećan je za 69 posto. Doprinosi za zaposlene su povećani za preko 61 posto prošle u odnosu na 2012. godinu, dok je prosečna neto zarada iznosila oko 29.000 dinara, a danas je prosek zarada u Valjevskoj pivari oko 44.000 dinara.

 

Za pozitivne rezultate i uspešno poslovanje nisu izostale nagrade, a uz sve to Valjevska pivara je bila i društveno odgovorna kompanija, uvek spremna da finansijski pomogne i podrži brojne projekte iz različitih oblasti.

 

Direktor Aleksandar Rajevac je naglasio da je Valjevska pivara jedina državna pivara u Srbiji, dok su sve ostale u vlasništvu stranaca. 

"Ova godina biće godina kvaliteta, jer ćemo sva raspoloživa sredstva uključiti u kvalitet kako bi nesporno trenutno dobar kvalitet našeg piva doveli na još viši nivo", poručio je direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac.

 

Aktuelno

Emanuel Makron i Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 12 minuta

Veličačačanstveni doček Makrona

Poseta Makrona, a kako bi drugačije, je bila veličačačanstvena. Još jedan pre'stava, u kojoj je Vučić jedini pobednik. Makron, "divni narod", nesrećeni Miki, Kosovo i Evropa, su tek epizodisti....  · 1 komentar

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 16 minuta

NUNS: Podrška Dariji Ranković

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne institucije da preduzmu neophodne radnje kako bi zaštitili Dariju Ranković, urednicu portala Kolubarske i našu članicu, od pritisaka i progona...