SPREG (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (foto: Đorđe Đoković)
13.03.2018, 12:07

Na jubilarnom SPREG-u više od 200 izlagača

č: | fb:

Jubilarni 15. Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, najveća regionalna manifestacija opšteg karaktera u Republici, održaće se 29, 30. i 31. marta u Omni centru u Valjevu u organizaciji Agencije za marketing Gatti.

 

Na preko 5000 metara kvadratnih izložbenog prostora u tri hale predstaviće se preko 200 izlagača od malih preduzetničkih radnji do velikih sistema. Prema najavi organizatora, Valjevo će pred početak proleća biti poslovni centar Srbije za firme iz 60 opština i gradova.

 

- Mislim da se SPREG prethodnih godina dokazao, pre svega, kvalitetom ponude i izlagača, ali i podrškom koju pružamo izlagačima. Osnovna karakteristika je u tome, a neće izostati ni ove godine, što preko 75 odsto izlagača pripada takozvanom realnom sektoru, dakle, dolaze iz neposredne proizvodnje. Neprocenjiva su znanja i iskustva naših privrednika i, naravno, težnja ka novim kupcima i dobavljačima. To i čini da SPREG iz godine u godinu ima sve veći broj učesnika, ali i posetilaca - rekao je Jovan Grujić iz Agencije za marketing Gatti.

 

Dodaje da ove godine SPREG ima svoje četiri priče.

 

- Prva je posvećena poljoprivredi gde će biti prezentovano sve ono što je potrebno za jednu optimizovanu poljoprivrednu proizvodnju (traktori, mehanizacija, oprema, hemija, alati, semena). Zatim "Domaću priču", radi se o proizvodnji hrane i pića, a ostvarena je u saradnji sa kompanijom Europrom. Treća je priča o savremenim industrijskim proizvodnjama, tehnologijama i inovacijama kroz nastupe takozvanog industrijskog sektora i, naravno, poslovna priča koja se odvija tokom sajma kroz umrežavanje privrednika, sklapanje ugovora, promociju novih proizvoda, ugovaranje kreditnih linija sa bankama i osiguravajućim kućama – naveo je Grujić.

SPREG

SPREG (Foto: Đorđe Đoković)

"SPREG" ponovo pokazuje napredak ne samo kroz broj novih izlagača već i kroz broj štandova i povećanu površinu izložbenog prostora.

 

- Naše promotivne aktivnosti, ne samo SPREG-a već i grada Valjeva i njegovih privrednika, krenule su početkom oktobra prošle godine. Posetili smo gotovo sve sajmove koji se održavaju u Srbiji u prethodnih šest meseci, podelili smo mnogo informacija o sajmu, pozvali smo brojne privrednike da za vreme sajma dođu u Valjevo bilo kao izlagači, bilo kao posetioci. Posebne razgovore vodili smo sa opštinskim upravama tako da će se kao naši izlagači organizovano pojaviti i privrednici Mionice, Ljiga, Lajkovca, Osečine, Priboja, Bogatića, Zrenjanina, Požege – rekao je Jovan Grujić.

 

Ovogodišnji slogan SPREG-a, "Dovodi kupce na vaš prag", opravdava napore organizatora da Valjevo i ove godine ima privrednu manifestaciju kojom se može ponositi.

 

- Gradovi u Srbiji koji imaju svoje sajmove su retki, a Valjevo može da se pohvali ozbiljnom poslovnom manifestacijom tokom koje, ne samo da se unapređuje poslovanje učesnika sajma, već se Valjevo predstavlja kao grad otvorenih vrata za razvoj, poslovnu saradnju i povezivanje sa privrednicima, lokalnim samouprava i potencijalnim investitorima – smatra Grujić.

SPREG

SPREG (Foto: Đorđe Đoković)

 

SPREG je manifestacija koja svoju propagandnu kampanju realizuje na preko 20 televizija, u brojnim štampanim i elektronskim medijima, posebno na internetu. N ataj način su mnogi gosti pozvani da posete Valjevo za vreme sajma i to je veliki benefit za grad. O privrednom i značaju SPREG-a za ukupan razvoj Valjeva i zapadne Srbije uopšte ne treba trošiti reči.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 5 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 15 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara