Registracija Prijava preko FB
Sko staza Crni Vrh na Divčibarama (foto: Kolubatske.rs)
Sko staza Crni Vrh na Divčibarama (foto: Kolubatske.rs)
02.04.2018, 08:28

Knežević: "Odlična turistička godina za Valjevo i Divčibare"

č: | fb:

Državni sekretar za turizam Miroslav Knežević izjavio je da se Valjevo i Divčibare izdvajaju kao autentične turističke destinacije koje su zabeležile odličnu turističku 2017. godinu sa rastom broja turista u visini od 26 odsto.

 

Ovo je objavljeno na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunijacija nakon što su predstavnici ministarstva posetili Brankovinu, IS Petnica i Divčibare gde su razgovarali sa gradskim rukovodstvom i turističkim radnicima.

 

Kako se navodi, tokom sastanka, koji je organizovan prošle nedelje na Divčibarima u cilju unapređenja turističkog razvoja grada Valjeva i njegove okoline, razgovaralo se o dinamici realizacije projekta vodosnabdevanja i kanalizacije koji je od ključnog momenta za budući razvoj i investiranje privatnog sektora na Divčibarima.

 

"Predstavnici grada Valjeva upoznali su predstavnike Ministarstva trgovine, turizma i telekomunijacija o dinamici realizacije investicionog projekta braće Teodosić, dok je Turistička organizacija Valjeva predstavila razvojne planove i projekte za Divčibare", piše u informaciji.

Predstavnici Ministarstva u Brankovini

Predstavnici Ministarstva u Brankovini (Foto: mtt.gov.rs)

 

Pored Divčibara i Brankovine, predstavnici Ministarstva obišli su i Istraživačku stanicu Petnica, koja svake godine organizuje veliki broj kurseva, seminara, naučnih kampova, radionica i sličnih programa u trajanju od nekoliko dana.

 

U Petnicu redovno dolaze nastavnici i učenici iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rusije, Izraela, Nemačke, Italije i drugih zemalja. U 2017. godini je u njoj ostvareno oko 35 000 noćenja.

 

"Stoga, Petnicu, kao i Petničku pećinu, Brankovinu, Divčibare i druge znamenitosti valjevskog kraja treba integrisati u jedinstvenu turističku ponudu i na moderan način prezentovati i ponuditi sve zahtevnijem turističkom tržištu", zaključili su predstavnici resornog Ministarstva, grada Valjeva, crkvene opštine Divčibare i Turističke organizacije Valjevo.

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 1 dan 4 sati

Uhapšen diler

Valjevska policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je N. U. (25) iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...  · 4 komentara

Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 1 dan 5 sati

Parlamentarizam ili despotizam?

Da nije bilo troje odbornika opozicije, koji su diskutovali i postavili po neko pitanje na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, zasedanje lokalnog parlamenta bi trajalo poput sednica Gradskog veća...  · 3 komentara

Mihailo Milutinović i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine grada 21.02.2020

"Šta reći, a da nije dijagnoza?"

Skupština grada usvojila je rebalans budžeta i odluku o kreditnom zaduživanju za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića. Gradonačelnik ponovo vređao odbornike opozicije i pokušao zamenom teza da...  · 17 komentara