Desimir Tadić i Žarko Malinović otvorili novi objekat (foto: Đorđe Đoković)
Desimir Tadić i Žarko Malinović otvorili novi objekat (foto: Đorđe Đoković)
29.11.2019, 09:34

"Europrom" i u Loznici

č: | fb:

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je savremeni maloprodajni objekat u Loznici površine 700 kvadrata sa prostanim parkingom u koji je uloženo preko 400 hiljada evra. Zaposleno je 20 pretežno mladih ljudi iz Mesne zajednice u kojoj je otvoren supermarket.

 

Žitelje tog dela Loznice, a bilo ih je u velikom broju, nije sprečila jaka kiša da budu na otvaranju novg supermarketa. Kažu da ih raduje to što je objekat otvoren jer je to najveća trgovina u njihovom komšilku. "Dobro je snabdeven, cene su niže nego u drugim marketima, samo da tako ostane", poručili su Lozničani.

Europrom u Loznici

Europrom u Loznici (Foto: Đorđe Đoković)

Sekretar za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović, koji je otvorio objekat, je rekao da svaki put kada domaći trgovac otvara novu radnju je radostan dan za srpsku privredu.

 

- To ne znači samo nova radna mesta za one koji su zaposleni u ovom supermarketu, to znači i radna mesta za sve one male proizvođače iz ovog regiona koji, da ne postoje "Europrom" i Domaći trgovački lanac, ne bi imali svoje mesto na polici velikih lanaca. I upravo kupujući u ovakvim trgovinama jačamo našu ekonomiju, jačamo budžete naših komšija i naših porodica, jer bez jakih domaćih trgovaca nema ni jake srpske ekonomije. Trgovci su most između potrošača i proizvožača i zato treba zajedno da jačamo i gradimo te mostove - poručio je Malinović.

Žarko Malinović

Žarko Malinović (Foto: Đorđe Đoković)

Supermarket u Loznici je četrdeseti objekat valjevske trgovinske kuće koliko ih je otvoreno u šest opština i gradova Srbije. Kroz objekte "Europroma" svakog dana prođe 25000 potrošača.

 

- Mi smo kompanija koja 30 godina radi i gradi pre svega u Valjevu i okolini, ali poslednjih pet godina otvaramo maloprodajne objekte i u drugim opštinama, tako da smo prisutni u Kosjeriću, Mionici, Osečini, Lajkovcu. Planiramo da sledeće godine otvorimo objekte u opštinama Krupanj i Koceljeva. Želimo da realizujemo svoju viziju razvoja tako što ćemo imati svoje objekte u osam opština, a to će nas činiti liderom u trgovini zapadne Srbije, što već donekle i jesmo – rekao je na otvaranju novog objekta suvlasnik i direktor "Europroma" Desimir Tadić.

 

Uz podsećanje da je "Europrom" jedan od osnivača Domaćeg trgovačkog lanca (DTL) koji danas ima preko 700 objekata, blizu 6000 radnika i kao takav je treći trgovinski lanac u Srbiji, Tadić je naglasio da se upravo DTL najviše brine da se na policama u našim trgovinama nalaze pre svega domaći proizvodi.

 

- U našim prodavnicama, kao i u objektima svih članicaa DTL lanca, domaći proizvodi čine 85 posto asortimana. Na taj način mi podržavamo domaće proizvođače, pre svega male i srednje. Danas imamo preko stotinu domaćih dobavljača koji čine 20 posto celokupnog prometa. Razvoj domaće trgovine jeste garancija razvoja i opstanka domaće proizvodnje – poručio je u Loznici na otvaranju novog objekta Desimir Tadić.

 

Direktor DTL Obrad Popović je rekao da se svi prilagođavamo novim vremenima i potrebama, pre svega potrebama potrošača, pa tako i DTL koji prati te nove trendove i usvaja nova znanja, ali će, kako je naglasio, "sačuvati dušu, različitosti koje krase ovaj trgovački lanac i osobenosti svakog kraja u kome se nalazimo, i sve to će biti na dobrobit potrošača".   

Obrad Popović, Bojana Perić, Desimir Tadić

Obrad Popović, Bojana Perić, Desimir Tadić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Direktor marketinga Bojana Perić je rekla da je "Europrom" trgovina koja poštuje potrošače i poštuje kvalitet. "Poštovati potršača znači slušati ih i čuti, i to je naš zadatak već 30 godina, koliko postojimo, a od danas je to naš zadatak i u Loznici", poručila je budućim kupcima.

 

Perić je najavila da će "Europrom" do kraja godine od svakog računa izdvojiti jedan dinar i prikupljenu sumu će donirati OŠ "Dositej Obradović", koja se nalazi na teritoriji Mesne zajednice u kojoj je otvoren maloprodajni objekat.

Otvaranje supermarketa Europrom

Otvaranje supermarketa Europrom (Foto: Đorđe Đoković)

Prvog dana svi koji su pazarili u novootvorenom objektu "Europroma" u Loznici nagrađeni su poklon paketom, stoti potrošač dobio je vaučer u vrednsoti od 10.000 dinara, dok je petstoti kupac nagrađen televizorom.

Europrom supermarket u Loznici

Europrom supermarket u Loznici (Foto: Đorđe Đoković)

Europrom supermarket u Loznici

Europrom supermarket u Loznici (Foto: Đorđe Đoković)

Europrom supermarket u Loznici

Europrom supermarket u Loznici (Foto: Đorđe Đoković)

Europrom supermarket u Loznici

Europrom supermarket u Loznici (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 6 sati 7 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 4 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 13 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara