Metalac - Radnički (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Radnički (foto: Đorđe Đoković)
05.09.2014, 20:59

Metalac u ABA ligi!

č: | fb:

Vest, koja je večeras proletela Valjevom, je Metalac je u ABA ligi uz „vajld kard“ od 150.000 evra. Što je još važnije, utakmice će igrati u Valjevu, u „staroj, dobroj“ Hali sportova! Definitivno je otpao Radnički KG iako je imao podršku Fiata ali (ne) dovoljnu podršku Grada. Ne treba, naime, zaboraviti da je budžet kluba u ABA ligi između 800.000 i milion evra po sezoni, posebno ekipa sa malo domaćih igrača, što je slučaj i sa Radničkim i sa Metalcem, ali i sa većinom klubova Jadranske ABA lige.

Ovu mogućnost, gotovo ne verujući u njenu realizaciju, Kolubarskim.rs pominjao je trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić. „Jedno je praviti tim za KLS, a drugo za ABA ligu ukoliko ne želimo da budemo ’topovsko meso’. ABA liga traži nekoliko iskusnih i uz njih nekoliko talentovanih igrača“, rekao nam je tada Đokić.

On je sada okupio talentovane momke, što bi značilo da, uz Dunđerskog i Radenkovića, mora imati još četiri-pet proverenih igrača, čiji bi se dolazak ubrzo mogao očekivati. Opasnost, naravno, vreba i od menadžera, koji će sada nastojati da „uvale mačku u džaku“. Đokić se do sada dobro nosio sa tim problemom, nadamo se da će i danima pred nama, dakako uz razumevanje i podršku klupskih čelnika, koji imaju nimalo lak zadatak da obezbede taj „milion evra“ budžeta.

Detalj sa utakmice Metalac - Crvena Zvezda, 1974.

Detalj sa utakmice Metalac - Crvena Zvezda, 1974. (Foto: Zoran Stanković)

Kako bilo, ako se sve ovo ostvari a Metalac se nađe u ABA ligi, valjevski košarkaši će se, prvi put posle 1978/79, naći u elitnom takmičenju na prosotorima bivše Jugoslavije, gde su Kovačevići, Kecojević, Ilić, Jerinić, Stevanović, Borisavljević i ostali igrali šest sezona i „skinuli skalp“ svim ekipama „velike Juge“.

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 7 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...