Registracija Prijava preko FB
Roman Lisac i Mihailo Jokić        (foto: Nebojša Bojanić)
Roman Lisac i Mihailo Jokić (foto: Nebojša Bojanić)
09.09.2014, 15:29

Roman Lisac u Valjevu

č: | fb:

KK Metalac će u novoj sezoni, od 3/5. oktobra, igrati u Jadranskoj ABA ligi, ozvaničeno je danas ugovorom, koji je potpisan sa prvim čovekom tog regionalnog takmičenja Romanom Liscem. U klupskim prostorijama viđeni su Mihailo Jokić, predsednik Gradske skupštine, i Teodosije Krstić iz Ingrap Omnija, jedan od članova Upravnog odbora Metalca.

Metalac će igrati u valjevskoj Hali sportova, koja će do početka takmičenja morati da bude bar minimalno preuređena. Najvažniji zahvat, prema saznanjima Kolubarskih.rs, je delimično izbijanje čeonog zida naspram ulaznih vrata, kako bi se tu napravio „džep“ za novu „teleskopsku“ tribinu, ali i za konstrukcije novih koševa, koji će, najverovatnije, biti kupljeni od slovenačkog Elana. Te „džepove“ je jedino moguće napraviti u susednim dvoruštima porodica Rosić i Vinš.

Da bi se ta nakana i ostvarila, po logici stvari, morao bi se napraviti (finansijski) dogovor sa porodicama Rosić i Vinš, s obzirom na to da bi se sklopljen „teleskop“, ali i koševi, tu sklanjali u vreme igranja rukometnih utakmica. Koliko nam je znano, ti dogovori ranije nisu bili mogući jer su Rosići odbijali i pomisao o dogovoru te vrste.

Gostujuće ekipe će, zbog problema u poslovanju valjevske „Sloge“, najverovatnije bivati smeštene u hotelu Omni centra ili u Banji Vrujci.

Roman Lisac u prostorijama KK Metalac

Roman Lisac u prostorijama KK Metalac (Foto: Nebojša Bojanić)

Potpisivanju ugovora prisustvovali su samo „probrani“ novinari, među kojima nije bilo Kolubarskih.rs, što nije prvi put kada je KK Metalac u pitanju, pa ni PR služba Gradske uprave. Eventualno iznenađenje je činjenica da na sličnim principima posluje i menadžment ABA lige. Mi smo, naime, u dva-tri navrata, nastojali da od Romana Lisca dobijemo odgovore na neka pitanja i pre no što je postojala mogućnost da se Metalac nađe u tom regionalnom košarkaškom takmičenju.

 

Aktuelno

Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Na predlog Stručno operativnog tima Pre 14 minuta

Novo rešenje Gradskog veća: kafići mogu da rade do 23 časa

Gradsko veće je donelo novo rešenje o radnom vremenu ugostiteljskih objekata po kome će moći da rade do 23 časa. Zbog čega su se članovi Veća predomislili nakon samo sedam dana, a epidemiološka...

Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 19 minuta

U Kolubarskom okrugu još 43 osobe pozitivne na koronavirus

Nakon nekoliko dana kada u pet opština Kolubarskog okruga nije bio nijedan ili samo nekoliko slučaja koronavirusa, prema podacima od 14. juna, broj novozaraženih se popeo na 21. U Valjevu su još 22...

Europrom objekat (foto: Europrom)
PR tekst Pre 18 sati 23 minuta

"Europrom" i u Zavlaci

Maloprodajni objekti "Europrom"-a nalaze se na teritoriji sedam opština. Sedma je opština Krupanj, a novootvoreni "ljubičasti" objekat nalazi se u mestu Zavlaka.   Kako je saopšteno iz...  · 1 komentar