Vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika (foto: www.valjeo.rs)
Vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika (foto: www.valjeo.rs)
16.06.2022, 08:24

Zlatni vaterpolisti "Valisa" na prijemu kod gradonačelnika

č: | fb:

Na finalnom turniru Prvenstva Srbije za mlađe takmičarske kategorije, koji je održan u SRC Petnica, igrači do 19 godina Vaterpolo kluba "Valis", pobedili su beogradsku "Banjicu - Partizan" rezultatom 12:11 i zasluženo postali prvaci Srbije.

 

Povodom velikog uspeha mladih vaterpolista, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković ugostio je zlatne momke i čestitao im ovaj fenomenalan rezultat.

 

- Velika mi je čast i zadovoljstvo da ugostim ekipu Vaterpolo kluba "Valis", koja je postala prvak države za 2003. godište. Momci, svaka vam čast! Grad Valjevo se ponosi rezultatom koji ste postigli i ja vam u ime grada Valjeva i u svoje lično ime čestitam. Znam koliko je teško postići ovakav rezultat i to samo pokazuje koliki kvalitet imate, a ja vam želim puno uspeha u daljoj karijeri. Vaš klub igra najviši rang takmičenja kod nas i siguran sam da ste vi budućnost Vaterpolo kluba "Valis" i vaterpolo sporta uopšte. Krivo mi je što danas nisu sa nama sedam vaših saigrača i trener, koji su se odazvali pripremama reprezentacije, što je još jedan ogroman uspeh i njima na tome čestitam - rekao je Gojković.

Vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika

Vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika (Foto: www.valjeo.rs)

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao i da je grad Valjevo spreman da unapredi sportsku infrastrukturu za vodene sportove.

 

- Radimo na izradi urbanističkog projekta sa idejnim rešenjem za zatvoreni bazen, odnosno sportski centar "Senjak" sa zatvorenim bazenom i nadam se da ćemo po izradi tog projekta obezbediti novac i doći u situaciju da taj projekat izguramo do kraja i da u samom centru grada, gde postoje već termalne vode, imamo jedan ozbiljan objekat za vodene sportove. Znam koliko je teško i naporno, znam kako trenirate tokom godine i koliko je teško i to organizovati i zato je vaš rezultat koji ste postigli mnogo veći. U finalu ste pobedili "Partizan", koji je najtrofejniji klub u istoriji vaterpolo sporta. Ja samo mogu da kažem da smo svi ponosni na vas i da ćemo se truditi na sve moguće načine da vam pomognemo da vaša karijera ide uzlaznom putanjom - poručio je gradonačelnik Gojković.

 

Mladi vaterpolisti su istakli da su se nadali pobedi, ali da se nisu opuštali u finalu, jer su znali da igraju protiv kluba koji je najtrofejniji klub u istoriji i da je ovo za njih neponovljivo iskustvo.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 18 sati 36 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 18 sati 35 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava 22.09.2023

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...