Prijem za BK Sputnjik
Prijem za BK Sputnjik
09.07.2022, 07:23

Prijem za bicikliste "Sputnjika"

č: | fb:

Članove Biciklističkog kluba "Sputnjik" iz Valjeva, takmičare, roditelje i upravu kluba, ugostio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković sa saradnicima, načelnikom Gradske uprave Nebojšom Petronićem i članom Gradskog veća Vladimirom Miškovićem, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Oni su čestitali mladim biciklistima na pregršt medalja koje su u proteklom periodu osvojili. Poslednji u nizu je uspeh na MTB Kupu Srbije u Pirotu, krajem juna, kada su osvojili devet medalja, od čega su četiri zlatne.

 

U ovom klubu treniraju i dva državna prvaka Bogdan Angelovski i Mila Starčević, za koje sportski direktor "BK "Sputnjik" Zoran Jelić kaže da im tek predstoje veliki sportski uspesi.

 

U saopštenju se navodi da je gradonačelnik Lazar Gojković, osim srdačnih čestitki ovom mladom, a veoma uspešnom klubu i njegovim članovima, saopštio da Grad dosta radi na unapređenju sportske infrastrukture.

 

- Dobro bi bilo unaprediti i infrastrukturu, koja je vezana za biciklističke staze i time se sada bavimo, pre svega projektovanjem. Radimo na unapređenju i ostale sportske infrastrukture, pre svega hale koju ovaj grad zaista zaslužuje, preko jednog dobrog projekta za zatvoren bazen u Sportskom centru "Senjak". Videli ste kakvi su bazeni u Petnici, zatim trim staza i košarkaški teren na Pećini. Trenutno radimo i zamenu podloge na sportskom terenu na Studentu. Uskoro će krenuti unutrašnja rekonstrukcija sportske sale nekadašnjeg "Partizana", a sada Sportske dvorane "General Svetomir Đukić", gde smo prošle godine završili spoljašnju rekonstrukciju i taj objekat će služiti za aktivne pripreme i treninge za sve bazične sportove  -  rekao je gradonačelnik Gojković.

 

On je pozvao mlade sportiste da konkurišu za gradske stipendije za najbolje đake, jer većina dece u ovom klubu, osim što su dobri sportisti su i odlični đaci.

 

- Možda spadamo u dva, tri grada u Srbiji koji najviše novca izdvaja za stipendije nadarenim učenicima i sportistima. Grad Valjevo je apsolutno ponosan na vas, ne samo što smo mi ljudi iz sporta, koji znamo kolika su to odricanja za sportske uspehe. Ponosni smo na vas i Grad Valjevo će biti tu da pomogne i da napravimo dobru saradnju, a vi nastavite sa ovako dobrim rezultatima - rekao je gradonačečlnik Gojković.

 

Prijem za BK Sputnjik

Prijem za BK Sputnjik

Sportski direktor BK "Sputnjik" Zoran Jelić se zahvalio Gradu na dosadašnjoj podršci u radu kluba, jer je to sve doprinelo dobrim rezultatima koje ovaj klub postiže.

 

- Naš klub koji postoji od 96. godine, sada postiže najbolje rezultate. Mi smo se aktivirali poslednjih 6, 7 godina i dolaskom Nebojše Petronića u Valjevo, osetila se ta svežina koja je potrebna sportu i ja sam mu neizmerno zahvalan za taj prvi impuls. Ovde su Bogdan Angelovski, juniorski državni prvak, Mila Starčević, kadetski državni prvak, Nikolija Kulinčević, druga nagrada u sviranju violine u Srbiji, ali i reprezentativka Srbije u biciklizmu. Zajedno sa Vanjom Ćesarević. 16. jula ide u kadetsku reprezentaciju Srbije, što je prvi put u istoriji Valjeva. Svi ostali su osvajači medalja i državni prvaci - istakao je Zoran Jelić.

 

- Biciklizam je skup sport, nemamo biciklističku stazu i glava im je stalno u torbi, ali roditelji su toga svesni. Najveću zahvalnost iskazujem roditeljima, jer su oni ti koji podržavaju. U našem klubu se ne plaća članarina, ne plaća se trening, nemamo potrebu za terminima u salama. Svaki roditelj ima jedan jedini trošak, a to je svoje dete! A taj trošak je skup! Mi smo podeljeni na dve sfere bicilizma- planinski i drumski. Ovde su samo medalje sa drumskih takmičenja. Nas 24. čeka državno prvenstvo u mauntin bajku, gde smo prošle godine osvojili tri puta više nego na drumskom. Bogdan Angelovski je na spisku kandidata za Olimpijske igre mladih, EJOF nam je 2022. godine u Slovačkoj, za desetak dana. U toku je sastanak i njegovo ime bi trebalo da se nađe na spisku učesnika. To je tako veliki uspeh - pohvalio se odličnim rezultatma Zoran Jelić.

Prijem za BK Sputnjik

Prijem za BK Sputnjik (Foto: www.valjevo.rs)

 

BK "Sputnjik" nastavlja sa dobrim radom, a već 10. septembra će biti organizatori Kupa Srbije u planinskom biciklizmu u Babinoj Luci, što će biti lepa promocija Valjeva, valjevskog kraja i Brankovine.

 

"Mladi biciklisti Sputnjika na najbolji mogući način pronose ime Valjeva u zemlji i inostranstvu i želimo im puno uspeha u narednom periodu", poručeno je na prijemu kod gradonačelnika Valjeva.

 

Prijem bez novinara

 

I na ovaj prijem, koji je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković sa saradnicima organizovao povodom uspeha koji postiže Biciklistički klub "Sputnjik" iz Valjeva, nisu pozvani novinari. Tako smo uskraćeni da i mi čestitamo uspešnim sportistima, njihovim trenerima i roditeljima, kao i da porazgovaramo sa njima. Takođe smo uskraćeni da obavljamo naš novinarski posao, nego smo dovedeni u situaciju da prenosimo saopštenje za javnost PR službe Gradske uprave u kome nema izjave bar jednog uspešnog sportiste, isvajača medalja. To u najmanju ruku nije korektno ni prema uspešnim sportistima, njihovim trenerima i roditeljima, kao ni prema novinarima.

 

Podsećamo, gradonačelnik Lazar Gojković je sredinom juna organizovao prijem za zlatne vaterpoliste "Valisa", na koji takođe nisu pozvani novinari.  

 

"Povodom velikog uspeha mladih vaterpolista, koji su postali prvaci države, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković ugostio je zlatne momke i čestitao im ovaj fenomenalan rezultat", navedeno je, pored ostalog, u saopštenju za javnost Gradske uprave.

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 38 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 38 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...