Krka - Metalac (foto: www.kosarka.si)
Krka - Metalac (foto: www.kosarka.si)
12.10.2014, 19:08

Protiv Krke, minus 30

č: | fb:

Valjevski košarkaši su se i večeras, protiv Krke u Novom Mestu, u 3. kolu ABA lige, proveli kao „bos po trnju“ – izgubili su sa 30 poena razlike, 59:89 (19:16, 9:20, 22:30, 9:23). Tek povremeno, sastav trenera Vladimira Đokića ličio je na ekipu kadru da igra u regionalnpoj Jadranskoj ligi. Bilo je to u prvoj četvrtini, koju je Metalac dobio sa 19:16.  Sve ostalo bilo je tužno, a razlika u korist izabranika Aleksandra Džikića, koja je u 2. kolu dobila Partizan u punom „Pioniru“, rasla je iz minuta u minut – pri kraju utakmice iznosila je i 33 poena!

Valjevci su se, dakle, držali sve dok Krka početkom druge deonice nije prešla u vođstvo sa 24:23, što je izgleda bio signal da se igrači Metalca vrate već viđenim slabostima, posebno ispoljenim prošle srede u Solnoku. Jedina ideja u napadu bila je da, posle nekoliko „zabadanja“ u reket protivnika, lopta doda do nekog od igrača „nameštenih“ za šut za „tricu“. Ishod takvog prangijanja bio je procenat za „tri“ od oko 15 odsto! I slobodna bacanja su jedva na 50 odsto, što uz lošiji skok ne može doneti ništa dobro.

Nije problem gubiti, pogotovo što se za ABA ligu saznalo prekasno, a ekipa je selektirana za KLS. Naknadna pojačanja daleko su ispod očekivanja, uz to stigla nepripremljena, podrazumeva se i neuigrana. Problem je u tome što se nema utisak da su svi željni žestokog rada kako bi se stvari poboljšale. Kada se, ako se, počnu igrati i utakmice u valjevskoj Hali sportova, neće to biti dovoljno da se pobeđuje „samo od sebe“.

Kod Metalca, po 10 poena postigli su Nikola Malešević i Đorđe Majstorović, Bakić i Otašević po 9, Jošilo i Ljubičić po 7, Kutlešić 4, Tomašević 2, Radenković 1. Osveženje je bio Miša Radenković, koji je u startnih 12 zamenio do sada bledog Radulovića, dok je večeras debitovao kapiten Tomašević. Najefikasniji kod Krke bio je Armsted sa 17 poena, Vengmen je postigao 15, Mulalić 14, a Joksimović, Buker i Hukić po 10.

U 4. kolu, Metalac gostuje Cedeviti u Zagrebu.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 45 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...