Sednica Skupštine OKS (foto: leparecvaljeva.rs)
Sednica Skupštine OKS (foto: leparecvaljeva.rs)
24.04.2024, 06:56

Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije održna u Valjevu

č: | fb:

Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije, u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024, kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju, održana je u svečanoj sali Valjevske gimnazije, objavljeno je na gradskom sajtu "Lepa reč Valjeva". 

 

"Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu na 4. redovnu sednicu Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024. Kao što je svima vama poznato, iz godine u godinu aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije sprovodimo izvan Beograda, kad god je to moguće. Naš dolazak i održavanje godišnje sednice Skupštine baš na ovom mestu u Valjevu ima posebnu simboliku i značaj imajući u vidu da je ovo druga godina rada na projektu uvođenja Olimpijskog obrazovanja u školski sistem u Srbiji kao izbornog predmeta. Smatram da posle prošlogodišnje najstarije gimnazije u Srbiji, karlovačke, nismo mogli naći prikladnije mesto od prestižne Valjevske gimnazije, sa tradicijom dugom više od vek i po za organizaciju ovogodišnje sednice", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Božidar Maljković i Lazar Gojković

Božidar Maljković i Lazar Gojković (Foto: leparecvaljeva.rs)

 

Maljković je u ime Olimpijskog komiteta Srbije uručio poklon gradonačelniku grada Valjeva Lazaru Gojkoviću, kome se zahvalio, kao i njegovim saradnicima i direktoru Valjevske gimnazije prof. Predragu Jevtiću, na gostoprimstvu, podršci i saradnji, u pripremi i organizaciji godišnje Skupštine OKS.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je srećan i da je čast za Valjevo, grad sporta, to što se 4. redovna sednica održava baš u Valjevu, u sali Valjevske gimnazije.

 

"Uspeo sam da informišem predsedništvo o tome šta smo sve uradili i mislim da možemo da budemo ponosni na to šta je u prethodne četiri godine u Valjevu urađeno. Prvenstveno mislim na sportsku infrastrukturu, a zamolio sam sve i molim i vas da nam pomognete u kruni svega, a to je izgradnja sportske hale u Valjevu, koja će biti reprezentativna i siguran sam maksimalno korišćenja u narednom periodu, što se tiče svih evropskih i svetskih takmičenja. Rekao sam već da je Valjevo grad sporta i sada postižemo odlične rezultate, a evo koristim i ovu priliku da najavim „Mini sajam sporta“, koji će već u četvrtak biti organizovan, kada će se predstaviti svi sportski klubovi koji čine Sportski savez grada Valjeva. Želim vam prijatan boravak u Valjevu", naglasio je gradonačelnik.

Zoran Gajić

Zoran Gajić (Foto: leparecvaljeva.rs)

 

Prisustvo ministra sporta Zorana Gajića i saradnika na godišnjoj sednici Skupštine OKS svedoče o uspešnoj saradnji ove dve institucije, što je ministar i potvrdio.

 

"Vrlo je retka prilika da se na jednom mestu skupi elita sportskih radnika. Svi mi koji smo ovde imamo veliku odgovornost kada je u pitanju razvoj srpskog sporta. Olimpijski komitet Srbije je najvažnija stručna organizacija što se tiče vrhunskog sporta. Sa velikim zadovoljstvom ističem da imamo besprekornu saradnju, sve radimo zajedno, informišemo se o svakom koraku, imamo redovne sastanke. Za sve što treba olimpijskom sportu siguran sam da je Olimpijski komitet Srbiji maksimalno na usluzi", prekao je ministar Gajić.

 

Pre početka sednice održan je sastanak delegacije Olimpijskog komiteta Srbije sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem i njegovim saradnicima, članom Gradskog veća Vladimirom Miškovićem i direktorom Ustanove za fizičku kulturu "Valis" Željkom Ostojićem. Delegacija OKS koju su činili predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević, potpredsednice Marija Desivojević Cvetković i Milica Đuričić, kao i generalni sekretar Đorđe Višacki, razgovarali su o produbljivanju sportske saradnje sa Valjevom, a gradonačelnik Lazar Gojković je istoristio priliku da prisutne izvesti o svemu što je urađeno u Valjevu što se tiče sporta, a prvenstveno sportske infrastrukture.

Aktuelno

Bilbord ispred Gradske uprave (bajata Čvarkijada) (foto: Kolubarske.rs)
Gost-post: Mirjana Đorđević Pre 14 sati 17 minuta

Plakatiranje – izgubljeni u vremenu i prostoru

Dugo, dugo vremena je Valjevo galerija plakata prošlih i davno prošlih događaja. Tako ispred zgrade Gradske uprave Valjeva, na bilbordu stoji 17. Čvarkijada (2023.) sa jedne strane, a sa druge...  · 4 komentara

Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Izabrani odlukom Skupštine grada Pre 1 dan 14 sati

Upoznajte članove novog Gradskog veća

Na sednici novoformirane Skupštine grada održane u ponedeljak izabrano je devet članova Gradskog veća, od ukupno 11. Ovo su biografije gradonačelnika i njegovog zamenika, kao i biografije čalnova...  · 35 komentara

Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
JKP Vodovod Pre 1 dan 14 sati

Apel za racionalnu potrošnju vode

JKP "Vodovod Valjevo" poziva sve sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način izbegle restrikcije i obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača. Na distributivnom...  · 4 komentara