OK VA014, sezona 2014/2015. (foto: Đorđe Đoković)
OK VA014, sezona 2014/2015. (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2014, 19:25

OK VA 014 želi (bar) opstanak

č: | fb:

U prijatnom ambijentu „Vajata na Gradcu“ danas je promovisan OK VA 014 pred sutrašnju startnu utakmicu sa subotičkim Spartakom u Prvoj ligi Srbije. Ta utakmica igra se od 19.00 sati u sportskoj dvorani na Studentu.

„Želja nam je da u debitantskoj sezoni izborimo opstanak među prvoligašima“, rekao je novinarima predsednik kluba Đorđe Milanović, koji je naglasio neophodnost angažovanja nekoliko iskusnijih igrača van Valjeva kako bi mladići ponikli u klupskoj Školi odbojke lakše nosili teret borbi za bodove.

Iskusni kapiten, primač servisa Nikola Ražnatović (1983), Ulcinjanin sa međunarodnom karijerom, međutim, veći je optimista. „Očekujem plasman među prve četiri ekipe, verujem da za to imamo snage“ kazao je Ražnatović.

Među iskusnim prvotimcima su još „tehničar“ Miloš Šatora (1984), koji je igrao i u Novom Sadu, ljiškom Spartaku, u BiH... Takođe i Aleksandar Lazarević (1989, 205), njegov imenjak (1992) iz Aranđelovca, Ivan Janković (1983) sa prvoligaškim iskustvom od Ljiga do Kraljeva,Srđan Milosavljević (1993) iz Lučana, Ivan Jakovljević (1985)...

Mlade snage predvođene Marjanovićem i Ulmom

Mlade snage predvođene Marjanovićem i Ulmom (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevske dečake predvode primač Petar Marjanović (1997), libero Martin Ulm (1998) i korektor Konstantin Jovanović (1997). Tu su i tehničar Nikola Nedić (1995), bloker Jovica Milošević (1996), primač Stefan Doksas (1996), bloker Nikola Pavlović (1996), primač Matija Avramović (1996), korektor Lazar Pavlović (1996), tehničar Matija Bobovac (1993)...

Trener Nenad Kepa Kovačević, izdanak ljiške škole odbojke, primač servisa sa igračkom karijerom i u BiH, danas nije bio na promociji. Polagao je ispit završne godine na banjalučkom DIF-u. Pokušali smo da dobijemo njegovu sms, do nastanka ovog teksta, nismo uspeli. Biće dana...

„Verujem da će se muška odbojka u Valjevu konačno ’primiti’, a garant za to je Škola odbojke. Obišao sam sve osnovne škole, preko stotinu dečaka je zainteresovano da dođe u klub. Koliko će ih se stvarno javiti, odnosno koliko će ih ostati u odbojci, tek ćemo videti“, rekao je za Kolubarske.rs sportski pedagog Milan Korać, Vrščanin, dugogodišnji nastavnik u OŠ „Sestre Ilić“, dobitnik Godišnje nagrade Valjeva, koji je mnoge dečake i devojčice „zarazio“ sportom, prvenstveno odbojkom. „Ne smemo, međutim, dozvoliti da nam zbog lošeg pedagoškog pristupa mlađih kolega mnogi od njih budu najureni iz kluba“!

Korać sa ponosom ističe da je odbojku u Valjevu „pelcovao“ u vremenima kada je generacija braće Kovačević, Kecojevića, Ivkovića i ostalih izborila plasman u Prvu saveznu košarkašku ligu SFRJ... Sin jednog od njih, pokojnog Darka Marjanovića, Petar, danas je odbojkaš. „Otkud u odbojci? Pitajte profesora Koraća, on me nagovorio, a trenirao sam i košarku!“, rekao je Petar, dečački stidljivo, Kolubarskim.rs.

Sa njim je i Martin, sin pokojnog šahiste, mk Milana Ulma. Iver ne pada daleko od klade, potvrdilo se iznova. U klubu ih, kao i još nekoliko mladića, hvale da su sjajni momci, dobri đaci, radni i vredni.

Promocija na "Vajatima"

Promocija na "Vajatima" (Foto: Đorđe Đoković)

Na promociji je bio i dr Milutin Ilić, oralni hirurg, koji je svojevremeno prvoligašku odbojku igrao u Crvenoj zvezdi sa tadašnjim reprezentativcem dr Vladom Bošnjakom iz Osijeka ili docnije pomoćnim trenerom selektora Zorana Gajića, dr Bogdanom Sretenovićem, stomatologom. Potom je bio i u Mladom radniku iz Požarevca. U Valjevo su ga „doveli“ Milan Korać i difovac Živan Pejčić, ovde se oženio Vesnom „Bekinom“ Kovačević, zasnovao porodicu... Bio je i uz odbojkašice „Srbijanke“ u prvoligaškim danima.

U Prvoj ligi Srbije igraju i nekadašnji istaknuti prvoligaški klubovi Železničar iz Beograda, VGSK-a iz Velikog Gradišta, Klek (rodno mesto braće Grbić i košarkaša Dejana Bodiroge), pa Bukovica (Ivanjica), Niš, Jedinstvo (St. Pazova), Novi Sad, Borac (Starčevo), Kosovska Mitrovica i Užica, sa kojim se, u 2. kolu, igra u nedelju (18.00).

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 19 sati 40 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara