Ratko Varda (foto: www.srbijasport.net)
Ratko Varda (foto: www.srbijasport.net)
22.10.2014, 11:48

Dolazi Ratko Varda

č: | fb:

KK Metalac će se za naredne utakmice ABA lige, po svoj prilici, kako su to Kolubarske.rs već najavljivale, pojačati iskusnim centrom Ratkom Vardom (35, 213, 112 kg), koji je u prošloj sezoni igrao za Mega Vizuru. Prethodno je prošao put internacionalca, od Partizana i Radničkog KG, do Slovenije, Turske, Irana, Španije i NBA lige. Trener Đokić je na taj potez prinuđen zbog deficita u skoku pod oba koša, tim pre što je američki centar Sem Maldrou (25, 206) u Valjevu stigao „potpuno nerpripremljen, a još uvek nije ni registrovan (i licenciran) za Metalac.

Ratko Varda je, uostalom, odavno bio želja pojedinih čelnika Metalca, kojima je „na jagnjetini kod Velinke“ pre dva leta obećao da će doći, pogotovo ako se Valjevci plasiraju u ABA ligu. Po svemu sudeći, on još nema klub, što je dodatni razlog za ugovor sa Metalcem, a prema našim saznanjima valjevski je zet  jer mu supruga vodi poreklo iz jednog od sela podno Divčibara.

Deficit na poziciji prave „petice“ (teškog centra) obezglavljuje Metalčevu igru „po dubini“, pa se sve svodi na najčešće bezuspešne pokušaje rešavanja završnice napada šutem iz svih pozicija, a ekipa nema ni pravu „dvojku“ (beka šutera) dok se eventualno ne vrati kapiten Bojan Bakić (31), koji je operisao povređeno koleno i sada je na rehabilitaciji, koja će potrajati do decembra.

Na jučerašnjem prepodnevnom treningu Metalca posebna pažnja, utisak je, bila je posvećena šutiranju slobodnih bacanja s obzirom na to da je Metalac na utakmicama u Novom Mestu i Zagrebu, na tom planu, uz slabosti u skoku i šutu za tri poena, bio ispod nivoa potrebnog za ABA ligu.

Sinoć su vežbane akcije u napadu. Otašević, Ljubičić, Boris Bakić, Kutlešić, Tomašević, Malešević, Jošilo, Todorović, Jevtović, Majstorović, Radenković i Maldrou, podeljeni u tri ekipe sa po četiri igrača, nastojali su da, uz dosta trčanja i pas uz jedan kontakt sa loptom, nadigraju protivnika.

Rakićević je imao kondicioni trening po posebnom programu, a Kužeta i Tanasković su takođe bili na treningu u manje-više sličnom režimu rada. Dunđerski leči bolove u leđima.

Čampara se vratio u Vojvodinu, Vučićević je u niškom Konstantinu, talentovani Babović i Kočović su igrači Metalca ali je nepoznato da li su nekome pozajmljeni na kaljenje. Visoki Dujković (22, 226) se, posle ekskurzije u Češkoj i sarajevskoj Bosni, izgleda skrasio u zemunskoj Mladosti kod trenera Gagija Nikolića. 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 5 sati 18 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 22 sati 22 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara