Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
24.10.2014, 16:41

Bez Varde, Maldrou neizvestan

č: | fb:

Utakmicu 5. kola ABA lige, sa Partizanom u Beogradu, Metalac će dočekati u nepromenjenom sastavu, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Iskusni centar Ratko Varda (35, 213) sinoć je definitivno rekao „ne“ Valjevcima, dok je neizvesno i to da li će američki centar Sem Maldrou (26, 205) potpisati ugovor.

„Sa Vardom smo bili na korak od potpisivanja ugovora jer nam treba igrač tih kvaliteta, ali je on sinoć odlučio da ne dođe u Valjevo. Maldrou je, za razliku od najavljivanog, stigao potpuno nespreman, pa ćemo do kraja dana sa njegovim menadžerom definisati da li će biti igrač Metalca“, rekao je trener Vladimir Đokić.

Đokić je dodao da će se, ukoliko ni Maldrou ne potpiše ugovor, od ponedeljka nastaviti potraga za „neophodnim pojačanjem“ ali i napomenuo da je postojeći sastav „kadar da sa svima u ABA ligi igra ravnopravno“.

Nezvanično, Varda je od Valjevaca tražio mesečne prinadležnosti neuporedivo veće od onih, koje je u prošloj sezoni imao u Mega Vizuri. Dakako, Mega je klub menadžera Miška Raznatovića, koji moguće kontroliše i najveći deo ovdašnjeg, ali i šireg, košarkaškog tržišta, što, takođe, ima cenu.

Naredni protivnik valjevskih košarkaša Partuzan je, naravno, favorit bez obzira na teškoće sa kojima se trener Duško Vujošević susreće od početka priprema ekipe. „Sa Mačvanom je to, ipak, druga priča“, ocenio je Đokić. On je ponovio kako niko nema pravo da Metalcu uskrati nadu u eventualni povoljan ishod, pa ni crno-beli. Bek Boris Bakić bio je veći optimista od svog trenera i nije isključio mogućnost da Metalac u „Pioniru“ iznenadi Partizan „ukoliko od početka utakmice nametne svoj ritam i uspe da kontroliše igru“.

Metalčevi juniori

Trener Metalčevih juniora Vladimir Mišković rekao je danas novinarima da će se ta ekipa, posle mnogo godina, takmičiti u Kvalitetnoj ligi Srbije, posle turnira u Čačku, što je dobro za klub.

„Debitujemo protiv Partizana u Beogradu, dečaci su nestrpljivi da se pojave u ’Pioniru’, u kojem nikada nisu igrali. Crno-beli su favoriti, a Metalac će pokušati da ’napadne’ one protivnike u Valjevu, koji bi se mogli dobiti“, kazao je Mišković. U prvom delu sezone, Kvalitetna liga Srbije podeljena je u dve grupe, pa se Metalac nalazi u grupi sa ekipama i iz Vršca, Niša...

Metalac će igrati sa svojim juniorima, dogovor o pozajmici pojedinih igrača Studenta 014 nije postignut, pa će Pešić (Student 014), kako saznajemo, biti pozajmljen lazarevačkoj Kolubari, koja se takmiči u Prvoj B ligi Srbije. „Mlađi brat“ je nudio kompletnu selekciju, dok je Metalac bio zainteresovan za tri najbolja igrača. Valjevska posla...

Kadetska ekipa Metalca, koju vodi trener Dragan Gale Simeunović, nije uspela u nastojanjima da se na sličnom turniru kvalifikuje u Kvalitetnu ligu Srbije ali su dva-tri najperspektivnija igrača priključena juniorima.

Inače, u Hali sportova juče su počeli radovi na pravljenju dva „džepa“ za smeštaj novih koševa, po zahtevima ABA lige, zbog čega je Metalac, kako reče Đokić, juče propustio treninge, a danas je ipak trenirao. Valjevci bi, između 8. i 10. novembra, konačno trebalo da zaigraju pred svojim navijačima, u utakmici 7. kola ABA lige sa Igokeom iz Aleksandrovca, kod Banja Luke.

Najavljeno je da će sezonske ulaznice stajati 5.000 dinara, a pojedinačne 300 dinara po utakmici, te će uskoro početi njihova prodaja.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 4 sati 8 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 21 sati 12 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara