25.10.2014, 21:15

Partizanov „bokserski“ preokret

č: | fb:

Valjevski košarkaši poraženi su večeras od Partizana u Beogradu sa 77:84 (23:12, 22:22, 12:25, 20:25) posle preokreta, koji su crno’beli ostvarili u prepoznatljivom stilu – agresivnom odbranom sa elementima „boksa“, što su arbitri tolerisali. Metalac je u prvbom poluvremenu bio solidan, u pojedinim trenucima i superioran, ali je u nastavku došlo do „praznog hoda“ s obzirom na to da ekipa trenera Vladimira Đokića još uvek ne može da odgovori na „rat“ nametnut na terenu.

Vodili su Valjevci do 49:49 i 51:51, imali u pojedinim trenucima i plus od 15 poena, a kada je Andrić pogodio svoju prvu „trojku“ za 54:51 za Partizan bilo je jasno da će debitant u ABA ligi teško prirediti iznenađenje. Povremeno je hvatan rezultatski priključak, a crno-beli su igrali sve sigurnije. Posebno su dominirali pod koševima i u duelima uz žestok kontakt.

Sudije su ili „žmirile“ na prekršaje Vujoševićevih izabranika, ili su Metalcu svirali sve i svašta, bezmalo i „namigivanje“! I ta cena, nažalost, u utakmicama sa „velikima“ mora da se plati... Sve to dovelo je do gubitka sigurnosti u igri Valjevaca, ishitrenih šuteva, sebičnih poteza pojedinaca. Jedino uporan trening može dizati formu ekipe i povećavati minutažu u kojoj su valjevski košarkaši ravnopravan takmac.

Ni komentator Sport kluba nije bio manje pristrasan od arbitara, a i to je deo naše svakodnevice. Dečko je pribavio podatke o Metalcu, koje vergla svake subote, broji „dabl-dabl“ učinke, a ne vidi kad je „voz prošao za Lastru i otišao ka Požegi“. Pritom, i Vlada Đokić je svugde igrao, posebno u Subotici i Partizanu, što je nesporno, ali kao da nije ponikao u Valjevu, što je, biva, „sramota“!

Ističu se i fotoreporteri, koji za klubove šalju fotografije za sajt ABA lige (www.abaliga.com). Za njih postoje domći igrači u akcijama, gosti su uglavnom u „kečerskim zahvatima“. Bolje fotke postavili su Solnok i Krka nego Cedevita i Partizan!

Partizan: Tepić 7, Murić 11, Marinković, Dallo 1, Milutinov 17, Mačvan, Gagić 13, Andrić 18, Milutinović 3, Glišić, Bogdanović 20, Šalić.

Metalac: Malešević 4, Radenković, Bakić 11, Kutlešić 12, Otašević 3, Majstorović 10, Jevtović 8, Jošilo 7, Tomašević, Ljubičić 10, Rakićević, Todorović 12.

Igrano u „Pioniru“ ored oko 2.500 gledalaca. Sudije: Milivoje Jovčić, Milija Vojinović i Marko Juras. Delegat Desimir Bulut.

Metalac je jedina ekipa u ABA ligi, koja ima svih pet poraza (ali i svih pet utakmica odigranih u gostima). U 6. kolu, Valjevci igraju sa Olimpijom u Ljubljani.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 8 sati 6 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 1 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara