Vladimir Đokić (foto: Ljuba Rankovic)
Vladimir Đokić (foto: Ljuba Rankovic)
14.11.2014, 14:20

Sa MZT-om u ponedeljak

č: | fb:

Posle dve pobede u ABA ligi košarkaši Metalca vredno su trenirali pred gostovanje u Skoplju, gde će se u ponedeljak (20.30) suprotstaviti domaćem MZT-u, koji u sedam kola takođe ima skor pet poraza i dve pobede. Uz to, MZT je promenio dva trenera – posle Zmage Sagadina, koji nije prihvatio zahteve da se menja dogovoreni koncept rada na stvaranju nove, mlade ekipe i Vrbice Stefanova, makedonskog reprezentativca, koji je igrao i za Crvenu zvezdu, ekipu sada vodi Boban Mitev (1972), pomoćnik Stefanova, koji ima zavidno trenersko iskustvo. Moguće je da se i u toj činjenici kriju dodatne šanse Valjevaca da izbore i treću pobedu u regionalnom takmičenju.

“Nastojali smo da dobrim radom na treninzima podignemo nivo pripremljenosti i pokušamo da iznenadimo u Skoplju. MZT je starosedelac u ABA ligi, ima solidnu ekipu, kao i vernu publiku. Nadam se da nećemo podleći amtmosferi u novoj dvorani, u naselju Aerodrom. Ukoliko odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku nije nemoguće da iznenadimo. Važno je da ponovo ne uđemo u seriju poraza, kao na početku takmičenja”, rekao je danas novinarima trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić.

Đokić ističe da će dan više za treninge, zbog toga što se utakmica sa MZT-om igra tek u ponedeljak, dobro doći Metalcu, koji je imao manjih problema sa povredama Dunđerskog, Jevtovića i Rakićevića. I oni su ponovo u punom trenažnom procesu. Zbog zauzetosti Hale sportova, subotnji trening biće održan u sali Omni centra, a u Skoplju sledi nedeljni večernji trening, kao i šuterski trening u ponedeljak pre podne.

Novinare je zanimalo i to da li je izvestan povratak nekadašnjeg kapitena, beka – šutera Vlade Panića (32) u matični klub.

“Panić je sa nama, vredno radi, dobro se ponaša. Svakodnevno se nameće, pa ćemo o mogućem angažmanu sa njim razgovarati kada za to dođe vreme. Mi smo ‘pritisnuti’ eventualnom potrebom da angažujemo provereno pojačanje ali ne žurimo”, kazao je Đokić.

Panić je prošao Metalčevu školu košarke, uspešno je igrao za prvu ekipu i bio kapiten, a onda je u dva navrata postao “nepoželjan” u klubu. Prvi put zbog sukoba sa trenerom Počekom, docnije u KLS, u vreme Gagija Nikolića, zbog toga što je “zadlanio” saigrača Živanovića. Tada je čak završio u SUP-u posle prijave tadašnjeg predsednika Duška Đukanovića, što ga je dodatno pogodilo. “Ispadoh i kriminalac!”, požalio se tada Panić valjevskim novinarima jer ja ta vest preneta i u slovenačkim medijima, gde je takođe uspešno igrao, kao i u Rumuniji i Bugarskoj potom.

Metalac i MZT stari znanci

Valjevski i skopski klub stari su znanci iz vremena kada su igrali u Prvoj B ligi SFRJ. MZT su, kao mlađeg skopskog ligaša, 1984. osnovali Metalski zavodi Tito (MZT), a predvodili su ga Tomašević i Zivčević, čiji sin Nenad sada igra u ABA ligašu. Mlađi Zivčević je, inače, nastupao za mlađe selekcije Srbije. U MZT-u sada igraju i Aleksandar Cvetković iz Crvene zvezde, Ivan Marinković (Zvezda, Partizan, OKK Beograd), pa Uroš Lučić, jedan iz košarkaške dinastije Lučić, makedonski reprezetativac Stojanovski i, pa Sead Šehović iz Crne Gore, stranci Dixon (SAD) i Klassen (Kanada)...

Stariji ljubitelji košarke u Valjevu pamte prvoligaške utakmice Metalca i skopskog Rabotničkog, kojeg su kao treneri predvodili “Grk” Lečić i Knjazev, a igračke perjanice bili su centri Bocevski i Radosavljević, bekovi Andonovski, braća Mitko i Janko Lukovski, reprezentativac Georgijevski... Valjevci su bivali uspešniji, umeli su da predvođeni Branko Kovačevićem, kada je to bilo najpotrebnije, pobede i u Skoplju, što je poslovično bučna publika, u staroj dvorani u Gradskom parku pored Vardara, teško podnosila.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 16 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara