MZT - Metalac (foto: www.abaliga.com)
MZT - Metalac (foto: www.abaliga.com)
17.11.2014, 22:55

Valjevski „metalci“ bolji u Skoplju

č: | fb:

U večerašnjem susretu 8. kola ABA lige dve ekipe „metalaca“, valjevski su bili bolji i u Skoplju pobedili MZT (Metalski zavodi Tito) sa 64:56 (18:13, 14:17, 11:14, 21:14). Trećom pobedom zaredom, posle šest uzastopnih gostovanja, koja su donela pet startnih poraza, Valjevci su pobegli sa dna tabele.

U utakmici na mali broj poena odlučivale su nijanse. Bez obzira na veliki broj čini se bespotrebnih grešaka u osnovnim elementima igre, Metalac je bio bolji u prvom poluvremenu, a u drugom nije dozvolio MZT-u da se odlepi kada je to mogao da učini, pa je završnicu odigrao rutinski i kaznio sve greške domaćina, koji je tada zaigrao u grču zbog mogućeg petog poraza u seriji. Ni novom treneru Mitevu nije se posrećilo, kao ni njegovim prethodnicima Sagadinu i Stefanovu, uz napomenu da je skopski ABA ligaš i u prošloj sezoni Vladu Vukoičića zamenio Zoranom Martičem.

Dobra odbrana je donela uspeh valjevskim košarkašima. Trener Đokić je često menjao način odbrane - od agresivnog prilaska bekovima na polovini MZT-a, do zone pod svojim košem. Povremene „trojke“ Cvetkovića i Stojanovskog, ili prodori Šehovića, donosili su brige, koje su ipak relativno lako rešavane.

U napadu, od tri „pleja“, najsigurniji je bio iskusni Otašević (32), Bakić standardan, a efikasni Malešević, uz povremene hazarderske poteze, te Jevtović i Majstovoić, doneli su potrebnu prevagu. Kapiten Kutlešić i Dunđerski dodali su koliko je trebalo, Jošilo je iz prevelike želje grešio više no obično.

Ljubičić i Marinković

Ljubičić i Marinković (Foto: www.abaliga.com)

MZT: Stojanoviski 13, Dixon 2, Stajić, Klassen 7, Mekić, Lučić 2, Simonovski, Mladenovski, Marinković 6, Šehović 16, Nikolovski, Cvetković 12.

Metalac: Malešević 23, Bakić 4, Kutlešić 2, Otašević 9, Majstorović 11, Jevtović 13, Jošilo 2, Ljubičić, Rakićević, Radulović, Todorović 5, Dunđerski 14.

Sportska dvorana „Boris Trajkovski“. Gledalaca 3.500. Sudije: Vojinović, Koljenšić, Šundić. Delegat: Antonio Ugrinov.

U 9. kolu ABA lige, subota (21.00), Metalac u Valjevu dočekuje Levski iz Sofije.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 51 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 10 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara