S. Ilić, Jevtić i Gentić protiv napadača Lajkovčana (foto:  Sreten Pantelić)
S. Ilić, Jevtić i Gentić protiv napadača Lajkovčana (foto: Sreten Pantelić)
22.11.2014, 18:05

Želja dobio derbi u Valjevu

č: | fb:

Železničar je danas u Valjevu dobio derbi poslednjeg kola Srpske lige Zapad, Budućnost-Krušik je pobeđena sa 2:1 (1:1). Golove za Želju postigli su Nedeljković u 43. i Sofronić u 87. minutu igre, dok je čast domaćina spasao kapiten Rašević “bombom” sa 20-tak metara već u 7. minutu.

“Došli smo da igramo, da damo gol više od protivnika. To nam je pošlo za rukom, naravno da sam zadovoljan. U drugih 45 minuta svesno smo prepustili sredinu terena Valjevcima, strpljivo smo čekali i dočekali šansu za pobedonosni gol!”, rekao je Kolubarskim.rs trener Lajkovčana, Aca Lazarević posle derbija.

Domaći su imali više od igre, često su stihijski napadali, stvorili su i nekoliko povoljnih prilika, a najzreliju šansu da se spase bar bod propustio je Filip Rajevac u poslednjim minutima utakmice. Pre njega, bolje sreće nisu bili ni S. Ilić, Čočović, Baljak…

Budućnost-Krušik bila je oslabljena posle povrede veoma raspoloženog kapitena Raševića, koji je igru napustio početkom drugog poluvremena. Posle sudara glavama sa “štoperom” gostiju Šalpurom pred golom gostiju. Taj nedostatak u organizaciji igre na sredini terena Valjevci nisu uspeli da nadomeste uprkos trudu i velikom angažmanu.

Na drugoj strani, Želja se nije uspaničio posle brzog vođstva domaćina, igrao je borbeno i sigurno, pa je u 43. minutu Nedeljković kaznio kiks odbrane Budućnost-Krušika, a strelcu izjednačujućeg gola loptu je sa druge stative glavom prebacio Šalipur (ili Sofronić, valjevsko dete koje igra u Lajkovcu). Sofronić je u nekoliko navrata takođe bio opasan u završnici. Štaviše, dobro je šutirao i pre vodećeg gola domaćih fudbalera, a izjednačujući pogodak glavom u suprotan ugao Rankovićevog gola bio je majstorski.

Ipak, “centralni vezni” gostiju Paunović bio je prva violina Želje, a sigurno su igrali i “štoperi” Simić (takođe Valjevac), osim nekoliko situacija u kojima se preterano “zabavljao”, odnosno Šalipur. Napadači Nedeljković i Sitarica, takođe zapaženi.

 

Kapiten Želje Marković

Kapiten Želje Marković (Foto: Sreten Pantelić)

Železničar je osvojio 29 bodova, imao bi ih još tri da mu oni nisu oduzeti posle pobede u prvom kolu, protiv Pobede iz Beloševca kod Kragujevca, kada je, greškom klupske administracije, nastupio Šalipur, a nije ima pravo zbog parnih žutih kartona. Bio bi to klupski record po broju bodova osvojenih u polusezoni.

“Šta ćemo na proleće? Imamo dovoljno bodova, razigravaćemo naše juniore i kadete, to nam je najvažnije”, kaže trener Lazarević, a podržava ga i Mile Milić, jedan od igrača sjajne Željine generacije iz 1970-tih, koji (trenera) “Acu pokriva (obaveznom) licencom”.

Sudija Dragan Nikolić iz Požarevca nije se proslavio, primedbi na arbitražu imaju i jedni i drugi, a naš utisak je da svojim odlukama nije uticao na konačan rezultat. U 70. minutu isključio je trenera Lazarevića zbog prigovora i čestog napuštanja prostora obeleženog ispred klupe Lajkovčana. Žute kartone podelio je Gentiću, Živanoviću i Rajevcu, odnosno Markoviću i Šalipuru.

Po hladnom vremenu, derbi je pratilo oko 500 gledalaca. Među njima i Živorad Bojičić, predsednik Lajkovačke opštine. Sa druge strane, pojavila se vrhuška valjevskog SPS-a – Đorđe Milićević, Đorđe Milanović, Aleksandar Vujić Subotić…

Budućnost-Krušik: Rasnković – Jevtić, Gentić, Kosić, Živanović – U. Marković, Čočović (A. Ilić), Rašević (Đurić), S. Ilić – Rajevac, Baljak.

Železničar: Jovanović – Radojević, Šalipur, Simić, Jakovljević – Ristić, N. Marković (S. Tomić), Paunović, Sofronić – Nedeljković, Sitarica (Lukić).

Ubljani su kao domaćini bili bolji od Semendrije i pobedioli sa 2:0 (0:0). Golove protiv Smederevaca postigli su Rašić i Stojanović, a Jedinstvo je imalo igrača više od 45. minuta posle isključenja kapitena gostiju.

Železničar je drugi na tabeli, iza vodeće Loznice (35 bodova i utakmica manje, sa Poletom u Ljubiću). Jedinstvo (28) je treće, Budućnost-Krušik (25) četvrta, a Semendrija (25) peta posle jesenjeg dela Srpske lige Zapad. Među njima treba eventualno tražiti drugog putnika u Prvi ligu, ukoliko dože do fuzije užičkih klubova Sloboda I Jedinstvo, o čemu se govorka u fudbalskim kuloarima.

Ribnica bolja od Rađevca

U poslednjem kolu Zonske lige Drina, Ribnica je u borbi za opstanak pobedila Rađevac iz Krupnja sa 2:0, pa sada ima 16 bodova. Golove za Mioničane postigli su Dragićević i Marković. Na gostovanju u Priboju na Limu, Radnički (20) sa Petog puka poražen je 0:3 od domaćeg FAP-a, koji je osvojio titulu jesenjeg prvaka sa 31 bodom.

Sutra (13.00), u Lajkovcu igraju drugoplasirani Zadrugar (26) i OFK Osečina (23), dok Brezovica (15) dočekuje Polimlje iz Prijepolja. 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...