Petar Rakićević i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Petar Rakićević i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
05.12.2014, 14:10

Kako zaustaviti Bobija

č: | fb:

 U 11. kolu ABA lige, u ponedeljak od 20.30 sati, uz TV prenos na Sport klubu kablovske mreže SBB, Metalac dočekuje vodeću Crvenu zvezdu, koja je do sada jedina neporažena ekipa. Valjevci će igrati u kompletnom sastavu bez obzira na to što je kapitenu Dušanu Kutlešiću, na utakmici sa Cibonom u Zagrebu, ipak polomljen nos, pa je dilema da li će igrati sa zaštitnom maskom na licu ili ne.

„Dule će svakako igrati, pauzirao je samo dan i po, a odluku o tome da li će koristiti zaštitnu masku za lice doneće on uz konsultacije sa dr Milićem Kovačevićem“, kazao je danas novinarima trener Vladimir Đokić. Dodao je kako je problema imao i Nikola Malešević, koji je na toj utakmici pao posle jednog duela pod košem Zagrepčana i udario kukom o parket.

Zvezda je, svakako favorit, ali, kako rekoše Đokić i mladi bek Petar Rakićević, moraće „da se oznoji“ ukoliko želi nove bodove.

„Ne predajemo se unapred, dobro radimo, atmosfera je odlična, borićemo se 40 minuta pa šta bude“, poruka je Rakićevića.

Đokić ne spori kako je najveći problem zaustaviti visokog centra Bobija Marjanovića (222 cm), koga pod košem loptama kljuka Markus Vilijams, koji je „opak igrač“ sa sjajnim asistencijama.

„Pokušaćemo da sprečimo dotur lopti do Bobija pod košem, gde ga je teško zaustaviti. Nastojaćemo da igramo agresivno, računamo i na umor Zvezdinih igrača posle večerašnje utakmice sa Valensijom u Španiji mada znamo da oni imaju 12 – 14 dobrih igrača sa sjajnim strancima, ali i reprezentativcima Srbije i Slovenije“, kazao je „hed kouč“ Metalca.

Na pitanje Kolubarskih.rs, zbog čega je loš procenta šuta sa linije „penala“, Đokić odgovara da to „nije tragično“.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

„Bili smo popravili izvođenje slobodnih bacanja, potom smo opet ’pali’, ali treba imati na umu da su nas stigle prehlade, pa Majstorović i Malešević, recimo, nisu imali sve treninge. Majstotović je i u Zagrebu bio gripozan ali je igrao“, pojašnjava Đokić i „brani“ svoje igrače na koje je „ponosan“.

Neminovno se otvorilo i pitanje treninga valjevskih sportista u Hali sportova, u zimskim uslovima.

„To je priča, koju znam od svojih juniorskih dana, a u 21. smo veku! Da li ima nafte, ili nema. Da li da greju nama, a da ne greju rukometašima ili odbojkašicama. Da li da nam svima nama greju ’na kašičicu’, itd... Ne razumem, ali je tako“, rekao je Đokić.

Letos je vrelovodna mreža sa Gradske toplane stigla do Hale sportova. Nije, međutim, bilo novca, a izgleda ni želje, da se postojeća kotlarnica prilagodi novom načinu korišćenja toplotne energije iz toplane. Koliko nam je znano, neophodan je sud za vrelu vodu, čija bi temperatura iz toplane bila niža od one koja se dobija zagrevanjem gorionicima na naftu (lož ulje), kako bi bi mogao da se zagreva vazduh, koji se, potom, uduvava u Halu sportova. Nesporno je da to traži dodatni novac, ali bi se, valjda, bar dugoročno, isplatilo. Ovako, valjevski sportisti su među retkima u Srbiji, a i šire, koji, s jeseni pa do proleća, treniraju u nehumanim, sibirskim uslovima!

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 4 sati 48 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...