Polaganje Jevtovića (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje Jevtovića (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2014, 23:52

Zvezda se provukla u Valjevu

č: | fb:

Crvena zvezda je pobedila večeras Metalac u Valjevu sa 82:74 (22:20, 18:22, 20:20, 22:12) u 11. kolu ABA lige. Valjevci su u finišu treće četvrtine vodili sa 60:50, a onda – stali. Do kraja utakmice nisu nimali ideju kako da nadigraju Zvedinu odbranu, sve se svodilo na šutiranje „trojki“ sa učinkom 0/13 (!), pa spasa nije bilo.

„Očekivali smo umornu i emicionalno ispražnjenu Zvezdu, posle Valensije gde su overili prolaz u fazu „top 16“ Evrolige i to se i dogodilo. Kada smo pali snagom, nestala je i koncentracija, nije bilo više sigurnih poena iz otvorenih šuteva i crveno-beli su zasluženo pobedili“, ocena je trenera domaćih Vlade Đokića izrečena na uobičajenoj konferenciji za novinare.

Dodao je kako svojim igračima nema šta da zameri, jednostavno se nije moglo bolje u ovom trenutku.

Rezultat je „pelomio“ precizinim šutevima za tri poena u seriji njihov plej Williams, ponešto je dodao i Jenkins, otpatke su kupili Zirbes i kapiten Mitrović i to je bilo to.

Zakucavanje Cirbesa

Zakucavanje Cirbesa (Foto: Đorđe Đoković)

U ranijim fazama igre sve se vrtelo oko gorostasnog Bobija Marjanovića (222 cm). Kada je Metalčeva odbrana uspevala da ga zaustavi dobrim udvajanjima, trener gostiju Radonjić povlačio ga je iz igre, a Zirbes tada nije bio na očekivanom nivo, što su Valjevci vešto korstili.

Visoki Majstorović je dobro igrao dok nije nakupio lične greške, Todorović je sigurano pogađao za tri poena iz uglova terena, pomagao je i Jevtović. Prodorima se isticao Kutlešić, kao i Bakić, a od plejmejkera Ljubičić je imao najbolji učinak. Ukazano poverenje opravdao je i mlađani Rakićević. Malešević bi bljesnuo tek povremeno, Jošilo nije imao svoje veče.

Valjevci su opet loše izvodili „penale“, a na drugoj strani, u tom segmentu igre, „parirali“ su reprezentativac Kalinić i igrač zadužen da „pegla odbranu“ Lazić.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić rekao je kako Metalac ubrzo više neće biti izenađenje jer će njegove pobede u daljem toku ABA lige biti posve normalna stvar. On je, naširoko, elaborirao Zvezdin dosadašnji učinak i dalje planove, ali to i nije tako zanimljivo osim za one „delije“, koje su iz Valjeva, u Valjevu, zdušno navijale za svoj klub.

Ljubičić opet smatra kako je Metalac na dobrom putu da pod vođstvom Đokića igra još bolje, dok trener Metalca kaže kako će ekipa tek sada biti na ispitu zrelosti u utakmicama sa timovima sa kojima bi, kako se smatra, trebalo da igra ravnopravnije.

Borba ispod obruča

Borba ispod obruča (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: preko 1.500. Sudije: Jovčić i Glišić (Srbija), Milojević (Makedonija). Delegat: Toma Jovančić (Valjevo).

Metalac: Malešević 6, Bakić 7, Kutleišić 9, Otašević, Majstorović 16, Je3vtović 10, Jošilo, Ljubičić 7, Rakićević 2, Radulović, Todorović 17, Dunđerski.

Crvena zvezda: Williams 13, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 5, Lazić 5, Blažič 7, Kalinić 11, Marjanović 18, Tejić, Jenkins 11, Jović, Zirbes 10.

U 12. kolu, Metalac igra sa Megom u Sremskoj Mitorvici, a u 13. dočekuje Zadar. Potom sleduje još šest utakmica u Hali sportova, koja je večeras doista bila prepuna.

 

 

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 sati 19 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...