Mega - Metalac (arhiva) (foto: www.abaliga.com)
Mega - Metalac (arhiva) (foto: www.abaliga.com)
13.12.2014, 23:59

Mega opet bolja

č: | fb:

U 12. kolu ABA lige Mega je večeras pobedila Metalac u Sremskoj Mitrovici sa 99:82 (26:18, 26:25, 27:21, 20:18) i tako od poslednjih osam susreta protiv Valjevaca sedam rešila u svoju korist! Bila je ovo jedna od slabijih partija košarkaša Metalca u kojoj je pre svega „škripalo“ u napadu. To je uslovljavalo i lake ili relativno lake poene Mege, pa je, rezultatski posmatrano, na ispitu pala i odbrana Valjevaca, koja je rešavala neke utakmice.

Trener Vlada Đokić nije uspevao da pronađe petorku eventualnu kadru da načini preokret u situacijama kada je hvatan rezultatski priključak. Megin trener Dejan Milojević sa saradnicima dobro je skautirao igru Valjevaca, a njegovi mladi izabranici bili su kadri da mnoge ideje realizuju.

Milojević je, uostalom, u najavi ove utakmice istakao njenu važnost za Megin povratak na pobednički kolosek, kao i očekivanja da će njegovi mladi igrači potvrditi talenat.

Nije isključeno ni to da se obistinila Đokićeva slutnja sa poslednje pres konferencije u Valjevu da bi umor njegovih košarkaša mogao biti presudan. Uz to, izvesno je da je utakmica sa Crvenom zvezdom i 35 minuta vrlo korektne igre psihološki ispraznila Metalčeve igrače. Kako bilo, Mega je zasluženo dobila, a u Mitrovici je večeras lako mogla „pući“ i „stotka“.

Naravno da je sada najvažnije pitanje kako valjevske košarkaše oporvaiti do utakmice sa Zadrom, koji je večaras na svom terenu pobedio Partizan, odnosno šta uraditi da serija od još šest susreta zaredom u Valjevu ne budu balast za Metalac. Đokić će sa saradnicima, nadamo se, uspeti da reši te probleme, pa je i večerašnji poraz, moguće je, planirani pad forme.

Dvorana u Sr. Mitrovici, gledalaca:1.700. Sudije: Radović, Mitrovski i Manolov. Delegt: Minić.

Mega: Kešelj 23, Krstić 2, Marelja 6, Jaramaz 2, Miljenović 15, Bojić 9, Jokić 20, Čantekin 2, Zagorac 20, Vrbica, Simeunović, Nikolić.

Metalac: Malešević 13, Bakić, Kutlešić 16, Otašević 8, Majstorović 14, Jevtović 9, Jošilo 12, Ljubičić 4, Rakićević 2, Radulović, Todorović, Dunđerski 4.

 Valjevci su sada na skoru 4/12, što ih dovodi u „opasnu zonu“, a predstojeća serija utakmica u Valjevu svakako će rešavati Metalčevu sudbinu u ABA ligi, u ovoj fazi takmičenja, dok definitivna odluka o tome u kojoj će ligi ta ekipa igrati 2015/2016. pada u Superligi Srbije.

 

 

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 4 sati 7 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 4 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara