Zakucavanje Majstorovića (foto: Đorđe Đoković)
Zakucavanje Majstorovića (foto: Đorđe Đoković)
21.12.2014, 00:40

Zadranima šnjur u produžetku

č: | fb:

Zadar je večeras zasluženo pobedio Metalac u Valjevu sa 93:87 (18:20, 27:16, 15:18, 17:23, 16:10) posle produžetka od pet minuta. Gosti su gotovo tokom čitavog suisreta kontrolisali igru i rezultat, delovali su kao „spakovanija“ celina, a njihov tamnoputi plej Florence (SAD) je sa 32 poena i šutem od 8/12 za tri poena, po pravilu kada je to bilo najpotrebnije, svakako je igrač utakmice.

„Ponele su nas pobede protiv Cibone i Partizana, sjajna atmosfera takođe!“, rekao je Florence na pres konferenciji posle utakmice.

Zadarski „kouč“ Ante Nazor odlično je pripremio ekipu, hvali atmosferu u Valjevu.

„Drago mi je da su se Metalac i Valjevo, kao i košarka na ovim prostorima, na ovakav način vratili na veliku scenu. Želeli smo pobedu, a Metalac – glavu gore i još žešći rad!“, poručio je Nazor.

Zadar ima iskusniju petorku u kojoj se zan podela posla – centri Sobin i Ivanov maksimalnog učinka u reketu, a spolja, uz Florensa, tu su Ramljak i Bošnjak. Ostali, mlađi igrači, ulaze kad moraju i dopunjuju koliko su kadri u ovom trenutku.

Ljubičić i Florens u duelu

Ljubičić i Florens u duelu (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac je čitav susret bio u čudnom, gotovo kontra ritmu. Kao da je prevelika želja, ili pomisao da su favoriti, sputala valjevske košarkaše. Uz sve promašaje, nerealizovani ziceri, čak i pri pokušajima zakucavanja, gotovo da se nisu mogli izbrojati. To što se na kraju regulranog dela nekako stiglo do 77:77 i što je Jošilo na 1,8 sekundi pre kraja imao šut za pobedu ipak je privid da je sve moglo biti i drugačije.

„Poraz je bolan, nismo ga očekivali“, iskren je bio kapiten Dušan Kutlešić, dečački utučen posle neuspeha, a bio je među boljim pojedincima u svom timu.

„Upozoravao sam i igrače i javnost da nas neopravdano ’dižu u nebo’, malo ko mi je verovao. Bez energije i želje da se izgara za svaku loptu ne može se do bodova. A Zadar je pobedio Cedevitu u Zagrebu, pa Partizan kod kuće – znači zanju da igraju, ozbiljan su sastav, klub institucija“, kategoričan je bio trener Vladimir Đokić.

On je igrače držao u svlačionici više od 15 minuta po završenom susretu bez obzira na to što su ga čekali novinari.

„U pobedama nisam previše hvalio, večeras nisam grdio. Pokušao sam da ukažen na stvari koje nam se ne smeju ponavljati ako želimo da pobeđujemo. Nije se lako vratiti, ali uspećemo. Moguće već u sredu protiv Budućnosti – niko nije nepobediv!“, optimista je Đokić.

Borba ispod koša Zadra

Borba ispod koša Zadra (Foto: Đorđe Đoković)

Suđenje slovenačke trojke, pred najslabijom posetom u ABA ligi do sada, diskutabilno je. Majstoroviću je sviran sporan četvrti faul, a posle prigovora i „tehnička“, pa je rano morao van igre. To je dodatno podstaklo Sobina i Ivanova da caruju u reketima. Problema sa ličnim imao je i Jevtović, Otašević i Ljubičić nisu uspeli da nametnu ritam koji bi odgovarao Metalcu, Dunđerski nije ni ulazio u igru. Malešević nezapažen, Bakić na uobičajenom nivou sa pojedinačin bespotrebnim soliranjem...

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca:oko 1.000. Sudije: Javor, Krejić i Vučković (Slovenija). Delegat: Bulut (Čačak).

Metalac: Malešević 2, Bakić 9, Kutlešić 24, Otašević 7, Majstorović 10, Jevtović 13, Jošilo 1, Ljubičić 11, Rakićević, radulović, Todorović 10, Dunđerski.

Zadar: Šegarić, Ivanov 12, Kraljević 3, Šango 3, Sobin 17, Širko 3, Spaleta, Ramljak 10, Bošnjak 13, Florence 32, Jurica.

Metalac u sredu uveče, u 14. kolu, prvom kolu drugog dela ABA lige, dočekuje Budućnost iz Podgorice. Zadrani spavaju u Valjevu, a sutra idu u Banja Luku, gde se sastaju sa Igokeom. Oni sada imaju dve pobede više od valjevskih košarkaša.

Šut Bakića preko rike Florensa

Šut Bakića preko rike Florensa (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 3 sati 55 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar