Vladimir Đokić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
23.12.2014, 14:22

Podgoričani su evroligaška ekipa

č: | fb:

Seriju utakmicaABAlige, posle neplaniranog poraza od Zadra, košarkaši Metalca sutra (18.00) nastavlju susretom protiv podgoričke Budućnosti. Izabranici Igora Jovovića su u poslednjem kolu prvog dela prvenstva pobedili Partizan u Beogradu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Štaviše, crno-beli su bili toliko nemoćni da je i jedan Saša Pavlović, igrač sa zavidnim reprezentativnim i NBA iskustvom, posezao za “ličnim” na granici dobrog ukusa!

“Budućnost je po svemu evroligaški sastav, tako su selektirani, tako i igraju i pripremaju se da se kroz završnicu ABA lige plasiraju u Evropu”, ocenio je danas trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić. Dodao je kako “niko nije nepobediv” i izrazio uverenje da će Metalac sutra “delovati bolje nego protiv Zadra”.

“Igračima ne dozvoljavam da kalkulišu prognozama šta se može dobiti, a šta ne. Svaku utakmicu igramo na pobedu, a da li ćemo posle šest susreta na našem parketu imati dve ili četiri pobede, o tom potom!”, precizan je bio Đokić.

Njegovo mišljenje podržao je i centar Nikola Jevtović, koji poručuje kako će Metalac od prvog trenutka “pokazati zube” i neće ustuknuti pred fizički dominantnim Podgoričanima ni u skoku pod koševima. Na startu prvenstva, Budućnost se, utisak je, bar 30 minuta “nudila Metalcu” ali Valjevci tada nisu verovali u to da bi mogli i da iznenade renomiranog protivnika.

Pojačanja

Neminovno pitanje za Đokića danas bilo je, razmišlja li Metalac o eventualnim pojačanjima s obzirom na to da je u današnjem “Žurnalu” tu mogućnost najavio prvi čovek kluba Boško Đukanović.

“Gotovo smo bili okončali pregovore sa kvalitetnim, mladim igračem za koga sam smatrao da bi mogao biti pojačanje kakvo nam treba. Sve je, međutim, palo u vodu onog trenutka kada se došlo do finansijskih detalja ugovora. Njegovi uslovi bili su za nas neprihvatljivi – koštao bi skuplje malte ne nego svi ostali!”, rekao je Đokić odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs.

Pritom, nije bio načisto da li je u pitanju činjenica da Metalac uredno izmiruje obaveze, primisao da je Valjevcima pojačanje neophodno, ili precenjivanje sopstvenih kvaliteta...

Šta je sa mladim centrom Đokom Šalićem, koji nije više u Partizanu? Nije li on to što nedostaje Metalcu, pitali smo.

“Razovarano je i sa Šalićem. Mlad je, perspektivan, igra na poziciji ‘petice’, spreman je na ugovor na četiri sezone. Zapelo je sa visinom obeštećenja njegovom matičnom klubu OKK Spars iz Sarajeva. Ukoliko bi se taj problem rešio nije isključeno da nam se Šalić pridruži”, kazao je trener Metalca.

Vlada Đokić je takođe nagovestio da bi 4. januara na probu mogao da dođe stranac “koga hvale”. Dilema je, ipak, kako to da dobar igrač u decembru, gotovo na pola sezone, nema klub...

Posle sutrašnje utakmice sa Podgoričanima, Metalac za vikend dočekuje mađarski Solnok, a potom u Valjevo stižu Krka iz Novog Mesta, zagrebačka Cedevita, Partizan i Olimpija. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 25 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...