Vlada Đokić (foto: www.abaliga.com)
Vlada Đokić (foto: www.abaliga.com)
26.12.2014, 14:31

Luka Vukanović novi igrač Metalca

č: | fb:

Utakmica 15. kola košarkaške ABA lige Metalac – Solnok na programu je u ponedeljak (20.30) u Hali sportova. Valjevci igraju bez povređenog Borisa Bakića, kome je danas u Beogradu operisano povređeno koleno. „Bakiću želimo brz oporavak i povratak na teren, on je bitan igrač za Metalac, pokretač mnogo toga u našoj igri“, rekao je danas malobrojnim novinarima na uobičajenoj pres konferenciji trener Vlada Đokić.

„Odlučio sam da angažujemo Luku Vuksanovića (1995), beka – krilo iz Kraljeva, sa kojim sam radio kao trener Sloge. Talentovan je, imaće priliku da se bori za minutažu. On nije zamena za povređenog Bakića, bio je planiran da dođe u maju-junu, splet okolnosti je uticao da dođe ranije“, rekao je Đokić. On nije bio siguran da li će „njegovi papiri“ biti gotovi do utakmice sa Solnokom ali će protiv Krke iz Novog Mesta sigurno biti u sastavu ekipe.

Borisu Bakiću (28) je ranije bilo povređeno, i operisano, levo koleno, a sada je stradalo desno. Prema saznanjima Kolubarskih.rs, imao je bolove, propustio je neke treninge zbog toga, nije bilo planirano ni da igra. Ipak, kao rođeni Podgoričanin, našao se u postavi, a sve se loše završilo u 25. minutu pod košem Budućnosti.

Borisov stariji brat Bojan (32) je, kao kapiten Metalca, na utakmici u prošloj sezoni takođe pokidao ukrštene ligamente kolena. Operisan je, oporavlja se. Metalac je prema njemu ispoštovao obaveze, a utisak je da trener Đokić ne računa na usluge Bojana s obzirom na to da je formirao novu, mladu ekipu.

Mađarski Solnok je u prvom delu nadigrao Metalac, pa je došlo vreme za vraćanje dugova. Centar Bojan Radulović smatra da je recept za uspeh „čvrsta i odgovorna igra od početka susreta kao protiv podgoričke Budućnosti“.

„Utakmici u Mađarskoj prethodio je put u Podgoricu, propuštena prilika da već na startu pobedimo favorita. Potom dug put do Solnoka, loš smeštaj i spavanje u autobusu do početka utakmice. Ipak, vodili smo sa 23:22, a onda se naša igra raspala“, prisećao se danas Đokić.

Dodao je kako je Solnok jedna od najskupljih ekipa u ABA ligi, pa se skupi profesionalnci trude da opravdaju novac koji su dobili. Podsetio je da su „tesno izgubili od Cedevite, a Partizan se sa njima mučio do poslednjih pet – šest minuta“.

Bek Stefan Sinovec, nekada prvotimac Metalca, napustio je Solnok i vratio se u skopski MZT, a mađarski ABA ligaš je angažovao drugog Amerikanca. Uz srpske igrače Strahinju Miloševića i Marka Brkića, tu je iskusni Marton Bader, pa David Vojvoda... Trener im je Dragan Aleksić, nekada prvotimac subotičkog Spartaka, kada je boje tog kluba branio i Vlada Đokić.

„Dobro igraju iako nisu mnogo agresivni. Neće biti mlako, a put do pobede je, uz motiv da im se revanširamo, isti pristup kao protiv Podgoričana“, smatra Vlada Đokić.

 

 

 

Aktuelno