Dunđerski u prodoru (foto: Đorđe Đoković)
Dunđerski u prodoru (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2014, 23:23

Dunđerski i Jošilo za šestu pobedu

č: | fb:

Metalac je večeras pobedio mađarski Solnoik sa 72:65 (11:16, 18:13, 17:21, 26:15) u 15. kolu ABA lige, pa 2014. završava sa šest pobeda i devet poraza u regionalnom takmičenju u kojem se, da podsetimo, našao popmalo i neočekivano u „minut do 12“. A onda problemi sa uslovima u Hali sportova, njeno upodobljavanje i šest gostovanja zaredom...

Valjevcima, videlo se to i večeras, ne odgovaraju neatraktivni a neugodni protivnici. Kao i protiv Zadra, u utakmici koja se „mora“ dobiti, obično krene kako ne valja. Tako je Metalac i večeras dugo jurio rezultat, pa sticao i gubio prednost, od gotovog umalo pravio veresiju... Sve su to stvari, koje su karakteristične za mlad sastav kakv je valjevska ekipa.

Onda su se naigrali „plej“ Florence i centar Sobin, večeras je dobro igrao iskusni centar Bader (34), pa Vojvoda i Milošević. Srećom da je Brkić bio slabiji no obično. Svi se slažu u oceni da je presudio Dunđerski, koji je večeras počeo kao treći „plej“.

„Dunđerski nas je uveo u haos, koji je rezultirao Metalčevom pobedom. Dok smo kontrolisali njihov ofanzivni skok i kontranapade, držali smo se“, gotovo identična bila je ocena trenera gostiju Dragana Aleksića i nekadašnjeg igrača beogradskih crno-belih StrahinjeMiloševića.

„Iščupali smo bodove, mnogo je lepše pobedom završiti 2014, posebno i posle uspeha sa Podgoričanima, i otići na na dan i po odmora do nastavka treninga za utakmicu sa Krkom već 3. januara“, uzvratio je Dunđerski.

„Nedostaje Bakić, Jošilo je bio pod znakom pitanja zbog problema sa stopalom, treniramo u hladnoj dvorani, mnogo je problema. Ipak, ponosan sam na igrače i ono što smo zajedno uradili, prelomna je bila pobeda nad Olimpijom u Ljubljani“, u najkraćem je ocena Vladimira Đokića.

Prodor Ljubičića

Prodor Ljubičića (Foto: Đorđe Đoković)

Doista je ulazak Dunđerskog, posle startnog „pleja“ Ljubičića i alterancije Otaševića, bio presudan. Uz to, Jošilo je ubacvio važne „trojke“, visoki igrači su se stabilizovali pod koševima, lakše se disalo. Podrška sa tribina od oko 600 gledalaca došla je kada je bilo najpotrebnije. Poseta utakmicama pada, razlog je jednostavan – dolaze istinski ljubitelji košarke, sve je manje onih koji su tu da vide i budu viđeni. Odmaraju se do Partizana, Olimpije, Cibone...

Metalac je večeras slabo šutirao trojke, Malešević je pogodio prvu klupsku tek u drugom poluvremenu, iz 15. pokušaja (ukupno je bilo 5/29)! Slobodna bacanja sada se sigurnije izvode (11/14), skokova je bilo 40 (10 ofanzivnih), ali i veliki broj promašenih „zicera“, ispuštenih lopti, nesporazuma u jednostavnim situacijama...

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: 600. Sudije: Dožai (Hrvatska), Obradović i Zurapović (BiH). Delegat: Bulut (Čačak).

Metalac: Malešević 13, Kutlešić 7, Otašević, Majstorović 12, Jevtović 12, Jošilo 14, Ljubičić, Rakićević 4, Radulović, Todorović 6, Dunđerski 4.

Solnok: Keller, Stajkovski, Wittmann 1, Vojvoda 18, Bader 13, Somogyi, Brkić 2, Milošević 11, Mandoki, Gipson 20.

U 16. kolu, Metalac dočekuje 3. januara Krku iz Novog Mesta, ekipu koja je u krizi ali koja ne odgovara Valjevcima između ostaloga i zbog toga što ima nekoliko sjajnih tamnoputih Amerikanaca, atleta koji sve znaju. Poraz iz prvog dela dodatni je motiv da valjevski košarkaši pokušaju da ostvare sedmu pobedu u ABA ligi. Sada su u grupi ekipa koja ima skor 6/9 u 15 odigranih kola.

 

 

Aktuelno