KK Metalac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
02.01.2015, 17:41

Debituje Luka Vuksanović

č: | fb:

Takmičenje u ABA ligi nastavlja se sutra, a prvu utakmicu od 19.00 sati 16. kola u Valjevu igraju Metalac i Krka iz Novog Mesta. Obe ekipe su 2014. završile skorom 6/9 s tim što je Krka odlično startovala i imala odličnih 5/1, dok je Metalac kao debitant, zbog šest uzastopnih gostovanja, zabeležio 1/5.

Situacija se docnije, uslovno rečeno, menjala u korist valjevskih košarkaša, dok je Krka izgubila nekoliko utakmica, a jedinu pobedu zabeležila je u slovenačkom derbiju sa Olimpijom.

„Retko ko nas je nadigrao kao Krka na gostovanju u Novom Mestu. Neugodna su ekipa, imaju nekoliko tamnoputih stranaca atletski građenih, koji ’znaju sve’. Pokušaćemo da se revanširamo, neće biti lako“, rekao je novinarima trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić posle utakmice sa mađarskim Solnokom u 15. kolu.

Posle dan i po novogdišnjeg odmora, Metalac je trenirao sinoć, kao i danas pre podne. Učiniće to i večeras, a sutra je uobičajeni šuterski treniug. Krka stiže tek večeras, pa će se izabranici trenera Aleksandra Džikića, nekadašnjeg asistenta Duška Vujoševića u Partizanu i uspešnog „kouča“ mlađih reprezentativnih selekcija, u valjevskoj Hali sportova pojaviti tek sutra pre podne.

„Zdravstveni bilten je povoljan, svi su normalno radili. U sastvu će biti i mladi Luka Vuksanović (19, 201), bek – krilo, koji je stigao iz kraljevačke Sloge posle teže povrede Borisa Bakića“, rekao je danas Kolubarskim.rs prvi Đokićev asistent Milovan Beli Teofilović.

Krku predvode stranci Wangmene, Armstead i Booker, potom iskusni Joksimović, pa Hukić, Mulalić, Bolčina, Lapornik, Rojc, Kastrati... Prošle sezone igrali su i Klobučar, Murić, Bećirović, Pavić, Buljan, Pajić, koji su promenili klupske boje. Nekoliko poslednjih sezona Krka je, pod Džikićevim vođstvom, uspešnija od Olimpije u prvenstvu i Kup takmičenju Slovenije.

U današnjem tekstu, objavljenom na sajtu ABA lige, ukazuje se na to kako Krka i Metalac u posve razlićitom raspoloženju dočekuju sutrašnju utakmicu. Dok Krka u Valjevo stiže sa pregršt problema, Metalac je u uzletu, iako njegov ključni igrač, centar Đorđe Majstorović, koji je pre dolaska u Valjevo igrao u Domžalama kod Zmage Sagadina, lako ulazi u probleme sa ličnim greškama.

 

Aktuelno