Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2015, 18:38

Bez Protića protiv Zagrepčana

č: | fb:

Metalac u nedelju od 17.00 sati igra utakmicu 17. kola ABA lige protiv evroligaša Cedevite. Zagrepčani su favorit, u njihovim redovima prednjače centar Miro Bilan i šuter Fran Pilepić na koje će odbrana Valjevaca obratiti posebnu pažnju, rečeno je na pres konferenciji. Cedevitu kao trener predvodi hrvatski selektor Jasmin Repeša, a nedavno ju je pojačao bivši reprezentativac Stanko Barać (28, 217), koji igra na poziciji centra sa zapaženim evroligaškim iskustvom.

„Dobili smo nekoliko jakih ekipa, koje su takođe bile favorit u susretu sa nama, pokušaćemo da pobedimo i Cedevitu“, rekao je Nemanja Todorović.

 

Nemanja Todorović

Nemanja Todorović (Foto: Đorđe Đoković)

„Rezultati Cedevite u Evroligi dovoljno govore o njihovoj snazi. Bilan je verovatno najbolji igrač na svojoj poziciji u ABA ligi, Pilepić je odličan šuter. Njih bi morali da zaustavimo ako hoćemo povoljan rezultat. Ne treba zaboraviti još nekoliko pojedinaca, koje predvode Gordić i Arapović“, ocena je trenera Vladimira Đokića.

Lakše povrede u Metalcu su sanirali krilni centar Nemanja Todorović i centar Đorđe Majstorović, dok će novi igrač Nemanja Protić (28, 182), koji igra na bekovskoj poziciji, kako stvari stoje, debitovati u 18. kolu protiv beogradskog Partizana, takođe u Valjevu. Protić nije igrao od prošlogodišnje Superlige Srbije, što je razlog njegovog neigranja na utakmici sa Zagrepčanima.

„Protić je sa nama, dobro radi. Još je rano da zaigra, verovatno će debitovati protiv Partizana“, kazao je Đokić.

Metalac u ABA ligi, kao klub, još boluje „dečije bolesti“. Jedna od njih, ne po prvi put, je neravnopravan odnos prema medijima. Ako nema TV kamera lokalnih stanica, početak kasni. Kada su kamere tu, pres konferencija počinje bez obzira na to što je to pre zakazanog termina.

O novostima u klubu, osim povlašćenih medija, ostali mogu da se obaveste svugde osim u klubu ili na klupskom sajtu. Tu se tek ne zna ko pije, a ko plaća! Sportski žurnal nema više dopisnika iz Valjeva jer je Dragan Ilić, voljom moćnika koje je nekritično kovao u zvezde, smenjen, ali „lider sportske štampe na Balkanu“ uvek ima ekskluzivu (ko slučajno) iako tekstove pišu ljudi iz redakcije!

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 6 sati 16 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar