(foto: Đorđe Đoković)
(foto: Đorđe Đoković)
13.01.2015, 19:10

Bojan Bakić se vratio, Vraneš na vratima

č: | fb:

Utakmici 17. kola ABA lige između Metalca i Cedevite (56:55) i osmoj pobedi Valjevaca prisustvovali su i bivši crnogorski reprezentativci bek šuter Bojan Bakić (32, 195), kapiten do povrede u prošloj sezoni, i gorostatsni centar Slavko Vraneš (31, 230), koji je boje Metalca branio tokom jedne Superlige Srbije. Mnogi su pomislili kako su došli da pozdrave uspeh svog nekadašnjeg kluba. Izgleda, međutim, da nije tako.

Stariji od braće Bakić, mlađi Boris se povredio na utakmici sa Podgoričanima pa se oporavlja posle operacije kolena, kao i Vraneš trenirali su danas sa ekipom, što je Kolubarskim.rs potvrdio i ekonom Vesa Kojić, klupsko „dežurno uvo“. Potvrdu ove činjenice dobili smo i od kompetentnijih sagovornika, a trener Vlada Đokić nije se javljao, kao ni pred utakmicu sa Krkom, na telefonske pozive.

„Bojan Bakić se povredio na utakmici Metalca, dobio je sve što mu je po ugovoru pripadalo, ne računam na njega“, bio je Đokićev odgovor na novinarsko pitanje tokom jedne od pres konferencija. Ispostavlja se da je Bakić obnovio ugovor, samim tim i dalje je igrač Metalca, a na treneru Đokiću je da odlučio da li će, i kada, zaigrati.

Slično je bilo i sa eventualnim angažovanjem „pleja“ Nemanje Protića (28, 182). Đokić je rekao kako je dovođenjem mladog Luke Vuksanovića postigao to što je želeo, te da će sadašnjih 12 igrača u Metalcu dugo biti zajedno. Dan-dva iza toga, u beogradskom Žurnalu osvanuo je intervju sa Protićem, presrećnim što je došao u takav klub (kakav je Metalac) tim pre što dugo nije igrao (veli – birao je, čekao i dočekao)!

Đokić je iza toga, opet na novinarsko pitanje, rekao kako Protić trenera ali da će najverovatnije biti spreman tek za utakmicu sa Partizanom (17. januara), protiv Cedevite nije igrao iako je Metalac, zbog bolesti pojedinih prvotimaca, faktički imao devet spremnih košarkaša, koliko ih se i pojavilo na zagrevanju, pa su od delegata Desimira Buluta bili upozoreni kako bi zbog toga, a po propozicijama ABA lige, mogli da plate kaznu od 3.000 evra!

Vladimir Đokić pozdravlja navijače

Vladimir Đokić pozdravlja navijače (Foto: Đorđe Đoković)

Mnogi misle kako Metalcu nedostaje pravi šuter, što je Bojan Bakić bio do povrede, odnosno da u „reketu“ fali „mesa“ jer i najkorpulentniji Bojan Radulović (211 cm) zaostaje za „rmpalijama“ iz drugih ekipa. Đokićevo opredeljenje pri selektiranju posve nove ekipe od one koju je preuzeo tokom prošle Superlige Srbije, a i prethodnih izdanja Metalca, bilo je da odabere mlade igrače koje poznaje, sa kojima je radio, te da će „laka konjica“ pod koševima biti daleko ubojitija. To su, uostalom, dosadašnje utakmice i ostvareni rezultati i pokazali.

Posle svega, dolazimo do pitanja – ko to Vladi Đokiću nameće pojačanja za koja nije? Tim pre što, opet po procenama ljudi koji se razumeju u košarkaški trenažni proces, Bojanu Bakiću, a pogotovo Slavku Vranešu, treba najmanje mesec dana da se spreme za utakmice (pritom Vraneš treba da pokaže može li da trči s obzirom na to da dugo nigde nije igrao). Veliko je pitanje i to kako će ih prihvatiti ekipa, odnosno mogu li njih dvojica da se uklope u sistem u kojem je Metalac nadtrčao i nadskočio mnoge favorite na papiru?!

Ko god da je taj, koji više veruje „savetnicima“ ili menadžerima (koji bi da na sigurnu apanažu uvale nekog od klijenata bez kluba) nego treneru kome je tzv. odrešene ruke dao na tri do pet sezona da radi i stvara, izgleda da nije svestan medveđe usluge koju čini Metalcu. I to u situaciji kada ekipa beleži rezultate koje je malo ko očekivao, u ABA ligi u koju je „glavačke gurnuta“ na mesec dana pre početka takmičenja. O gostovanjima u prvih šest kola zbog radova u Hali sportova i organizaciji kluba, koja ne postoji, nećemo – to je valjevska zbilja godinama unazad.

Uostalom, nikada se vo nije klao za kilo mesa!

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 4 sati 37 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar