KK Metalac (u utakmici protiv Zvezde) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (u utakmici protiv Zvezde) (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2014, 21:33

Metalac pobedio Crnokosu

č: | fb:

Metalac je večeras, u 12. Kolu Superlige Srbije, pobedio Crnokosu iz Kosjerića sa 95:72 (10:28, 32:11, 27:18, 26:15) i na taj način zabeležio četvrti uspeh do sada.

Čudna utakmica, uz rezultat od minus 20 do plus 23 za Valjevce! Početkom druge četvrtine, Crnokosa je vodila sa 30:10, pa su se čuli zvižduci oko 300 gledalaca sa tribina Hale sportova. Igrač preokreta bio je Stanoje Knežević, docnije su se „budili“ i ostali, a kad je semafor u 33. minutu pokazivao 80:60 za Metalac bilo je jasno da su bodovi uknjiženi.

„Loše smo počeli zbog načina na koji smo izgubili utakmicu prošlog kola sa Partizanom u Beogradu. Igračima se vrzmalo po glavi da su ’imali’ Partizan, jer su u 35. minutu vodili, a izgubili smo“, ocenio je na večerašnjoj pres konferenciji trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić.

Njegov kolega Blagoja Ivić kaže da Crnokosa u ovom trenutku „ne može bolje, posebno u situaciji kada se igra svaki drugi dan“.

„Jedva čekamo da se ovo završi, da spasemo žive glave!“, bio je iskren Ivić, koji na taj način objašnjava i večerašnje neočekivane pobede FMP-a nad Radničkim KG u Železniku (81:71), odnosno Borca u Čačku protiv Mege (83:71).

Najučinkoviti kod Metalca bili su Marko Dujković sa 20 poena i indeksom korisnosti 35, te Knežević  i Ešton Mičel sa po 20 ubačenih koševa. Kod Kosjeraca, dvocifren učinak imali su Dragoslav Papić sa 15 i Milan Janjušević sa 13 poena, a svideo se i Bojan Stanojević (8).

U 13. Kolu, u ponedeljak (19.30), Metalac u Hali sportova dočekuje čačanski Borac željan revanša za katastrofalan poraz u prvom delu Superlige Srbije. Do kraja regularnog dela takmčenja, Valjevcima preostaje još utakmica sa Crvenom zvezdom u Železniku, u sredu, 4. juna.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 6 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 55 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.