Košarka (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
25.01.2015, 16:35

Stiže Lajonel Čalmers

č: | fb:

Beogradska štampa kao gotovu stvar donosi vest da je plejmejker Lajonel Čalmers (34, 183) novi član valjevskog Metalca. Njega su svojevremeno draftovali Los Anđeles Klipersi odakle je docnije, zajedno sa srpskim reprezentativcem Markom Jarićem trejdovan.

U Evropi je igrao za AEK iz Atine, špansku Tau Keramiku i Saragosu, italijanske klubove Dinamo Sasari i Beneton iz Treviza, Univerzitet iz Surguta, Jenisej i Lokomotivu (Kuban) iz Rusije, tursku Aliagu, Levski iz Sofije i francuski Šalon. Menadžer mu je Aca Rašković, a prema nezvaničnim podacima košta 15.000 dolara mesečno.

(Foto: Đorđe Đoković)

Inače, na sinoćnoj utakmici ABA lige Metalac-Olimpija viđen je krilni centar Ivan Marinković (21, 208), koji je do sada igrao u Crvenoj zvezdi, Partizanu, OKK Beogradu i skopskom MZT-u. On je Kolubarskim.rs potvrdio da je razgovarao sa Metalcem o eventualnom dolasku ali da još ništa nije dogovoreno. Iz Skoplja, gde je prošle sezone „proigrao“ kod trenera Zorana Martiča, koji je tada nasledio Vladu Vukoičića, otišao je, kako reče, zbog nesporazuma sa klubom.

U Valjevu treniraju bek Bojan Bakić (32), kapiten Metalca u prošloj sezoni do povrede kolena koje je operisao, i centar Slavko Vraneš (31, 230), koji je u Valjevu već igrao u Superligi Srbije.

Metalac trenutno ima 13 licenciranih igrača, a do kraja sezone ima još 20-tak utakmica – sedam u ABA ligi, (bar) dve u Kupu Radivoja Koraća (u februaru, u Nišu),  kao i (bar) 14 u Superligi Srbije (ne računajući plej-of u koji bi morao da se plasira ukoliko želi da sačuva mesto u Jadranskoj ABA ligi).

 U ovom trenutku nije lako reći šta je izbor trenera Vlade Đokića, koji se sinoć na pres konferenciji, posle utakmice sa „zamajčekima“, novinarima požalio kako su se sve češće medijske spekulacije o „pojačanjima“ loše odrazile na ekipu, što je uticalo i na pristup utakmici, koju je Metalac izgubio sa 67:76.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 16 sati 23 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.05.2024

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...