Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
01.02.2015, 16:44

Marinković otišao u Poljsku

č: | fb:

KK Metalac utakmicu 20. kola ABA lige, sa Igokeom, igra u ponedeljak (20.30 sati) u Aleksandrovcu, kod Banja Luke. Valjevci na put otputovali jutros, a ekipa je kompletna. Trener Vlada Đokić će tek odlučiti da li će u startnih 12 vratiti „pleja“ Otaševića, koji se oporavio i u punom je treningu.

Đokić kaže kako se nada da će Metalac igrati bolje nego protiv Partizana i Olimpije, kada je poražen pred svojim navijačima, te da bi maksimalno angažovanje moglo doneti pobedu i povratak na staze uspeha.

„Igokea je zaređala poraze, njima je pobeda ’pod moranje’, pa je tu naša šansa. Promenili su trenera, angažovali nove igrače, posebno je zanimljiv kanadski reprezentativac Hejslip – belac, odličan šuter za dva i tri poena“, rekao je novinarima Đokić.

Đorđe Majstorović

Đorđe Majstorović (Foto: Đorđe Đoković)

Sličnog mišljenja je i centar Đorđe Majstorović, koji smatra da „Igokea vredi više od pet pobeda, koliko je do sada uknjižila u ABA ligi“, ali da „nije nepobediva“.

Brejdi Hejslip (1990), prema podacima sa sajta Igokee, stigao je iz Razvojne NBA lige, iz ekipe Rino Bighorns. Završio je univerzitet Bejlor ali nije odabran na poslednjem draftu. Njegov procenat ubačenih šuteva u Razvojvnoj ligi je 44,3 odsto (prosečno je davao po 24,5 poena po utakmici uz 5,7 trojki).

Uz Heslipa, dres Igokee sada nosi i Stefan Živanović, koji je igrao u Metalcu, kao i iskusni Marko Čakarević, koji je sanirao povredu i bitan je igrač u sastavu novog trenera Željka Lukajića Struje.

Novinare su najviše zanimala najavljivana pojačanja, koja su unela pometnju među igrače, o čemu je Đokić već govorio.

„Cenatr Ivan Marinković (208) bio je želja stručnog štaba, uklapao se u ono što smo zamislili pre početka sezone. Sve je bilo dogovoreno, a mogao je da igra tek u Superligi Srbije jer je u ABA ligi nastupao za MZT iz Skoplja. On se, međutim, predomislio i otišao u Poljsku. Zatečeni smo, videćemo da li ćemo angažovati još jednog centra koji bi nam valjao u nastavku sezone“, kazao je Đokić.

Tamnoputi „plej“ Lajonel Čalmers (34) nije se još pojavio u Valjevu, očekuje se njegov dolazak. Izvesno je, međutim, da kada on dođe, Metalac neće zadržati još četiri „plejmejkera“. Ko će u tom slučaju biti višak, Đokić iz razumljivih razloga nije želeo da govori. O tom, potom... Tim pre što sa Čalmersom još nisu definisani svi finansijskid detalji ugovora.

Trener valjevskih košarkaša nije bio voljan ni da odgovorio na pitanje Kolubarskih.rs, da li je u petak „legla plata“ s obzirom na to da je nekoliko igrača viđeno pred jednom bankom, dok je njih osam dovršavalo šuterski deo prepodnevnog treninga u Hali sportova. Đokić se nasmejao, a obavešteni tvrde kako su plate u Metalcu kasnile, odnosno da je prethodna isplata bila početkom decembra. 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 5 sati 48 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 22 sati 53 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara