Igokea - Metalac (foto: www.abaliga.com)
Igokea - Metalac (foto: www.abaliga.com)
02.02.2015, 23:32

Metalac slavio u Laktašima

č: | fb:

Valjevci su večeras pobedili Igokeu u Laktašima, Kod Banja Luke, sa 75:72 (15:25,  23:16, 17:20, 20:11) u poslednjoj utakmici 20. kola ABA lige. To je Metalcu deveta pobeda, uz 11 poraza, dok Igokea ostaje na pretposlednjem mestu sa skorom 5/15 uprkos brojnim promenama u igračkom sastavu i angažovanju trenera Željka Lukajića Struje umesto Vlade Jovanovića.

Valjevci su još jednom priredili neizvesnu završnicu bez obzira na to gde i protiv koga igraju. Mogla je, doduše, da slavi i Igokea jer je Metalac od poslednja četiri slobodna bacnja u „penal završnici“ iskorisito samo jedno (Malešević 1-2,  Ljubičić 0-2) ali su Jones i Hejslip promašili šuteve za tri poena, a sa njima je i mogućnost preokreta „bućnula“ u Vrbas!

Jevtović motri na Jorovića

Jevtović motri na Jorovića (Foto: www.abaliga.com)

Igoeka je vodila nekoliko puta sa 10 poena prednosti, najveća razlika iznosila je 11 poena, ali se ekipa trenera Vlade Đokića nije predavala, što joj je takođe kvalitet (posle početnih „porođajnih muka“ do trjimufa na utakmici sa Olimpijom u „Ježicama“). Jošilo se sa tri „trojke“, kad je trebalo, „osvetio“ ekipi u kojoj je igrao prošle sezone (nešto slično uspevali su povremeno Bunić i Čakarević, sada u Igokei, a bili su u Metalcu), ali je, izgleda, presudilo ono što je Đokić nagoveštavao: „Oni moraju da pobede, mi ne moramo. Videćemo na šta će to izaći...“.

Valjevcima je pomogla i bleda partija iskusnog majstora Branka Jorovića, koga je Lukajić uporno gurao pod koš, na poziciju krilnog  centra, što on, koliko nam je znano, nikada nije igrao. Hejslip je ubacio nekoliko „trojki“ ali je to daleko od najavljivanog „ubice dečijeg lica“. Opasniji no što se možda očekivalo bio je bivši reprezentativac Dišan Katnić.

U Metalcu nije bilo Otaševića, a startni „plej“, koji je najviše igrao, bio je Nemanja Protić. Ljubičić je opet „carinio“ loptu, usput se i „ispucavao“, dok Dunđerski nije ni ulazio u igru. Najzapaženiji Jevtović i Malešević, standardan Kutlešić, ostali dopunjavali koliko je trebalo.

Večeras je u Laktašima viđeno nekoliko momaka, koji su basket igrali i „preko Velike bare“ - uz američke bekove Jonesa i Hejslipa, u Igokei još Dragović i Zlovarić, kod Metalca se u SAD oprobao Malešević. Lajonel Čalmers (34), kako trenutno stvari stoje, neće doći u Valjevo jer je još skuplji no što je u prvi mah izgledalo. Uz, za ovdašnje prilike, (pre)visoku platu navodno mu je trebalo obezbediti i četiri avionske karte do SAD, kao i stan za suprugu i troje dece. Možda čudno zvuči, Đokić ima problem manje jer nam se čini da on i nije bio za dovođenje takvog igrača.

Metalac je i u Laktašima imao navijača, koji su specijalno putovali da bi gledali svoje miljenike. Treba, dakako, dodati i klupsku delegaciju sa dr Boškom Đukanovićem na čelu, kome je pobedu na kraju utakmice čestittao Milorad Dodik, predsednik RS – kiselog lica, kiselijeg no što je kiseli kupus u proleće!

Čakarević i Jošilo

Čakarević i Jošilo (Foto: www.abaliga.com)

Dvorana u Laktašima. Gledalaca: 1.300. Sudije: Saša Pukl, Alfred Jovović, Nikola Perlić. Delegat: Nadir Koredžija.

Igokea: Predić, Hejslip 14, Jorović 6, Knežević, Milošević 5, Čakarević 7, Radukić, Bunić 8, Katnić 17, Zlovarić, Jones 12, Dragović 3.

Metalac: Malešević 19, Protić 8, Kutlešić 9, Majstorović, Jevtović 16, Jošilo 11, Ljubičić 9, Rakićević, Radulović, Todorović 3, Vuksanović, Dunđerski.

U 21. kolu, Metalac dočekuje MZT iz Skoplja, ekipu koju je pobedio u gostima, u prvom delu ABA lige.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 9 sati 14 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 2 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara