Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2015, 11:30

Virus desetkovao ekipu

č: | fb:

Trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić najmanje je, na uobičajenoj pres konferenciji, govorio o utakmici 23. kola ABA lige sa zagrebačkom Cibonom, koja je na programu u ponedeljak, 2. marta od 20.30 sati. Više reči bilo je o teškoćama sa kojima se ekipa susreće, posebno posle poraza od Vršca na Kup utakmici u Nišu.

„Majstorović se još nije oporavio od upale pluća i neće igrati protiv Cibone. Ne prima više injekcije ali i ne trenira. Virus je sada ’dokačio’ Jošila, problema ima Todorović i još dva-tri igrača. Ipak, imamo još dva dana do utakmice sa Cibonom, nadam se njihovom oporavku, nadam se da će i Vraneš zaigrati kako očekujemo“, rekao je Đokić novinarima.

Šta je sa Markom Ljubičićem, bilo je pitanje izveštača.

„Ljubičić trenira sa nama, razgovarali smo nas dvojica, nadam se i otklonili nesporazume ako ih je bilo. Očekujem da će brzo biti na nivou igara, kada je predvodio tim“, rekao je Đokić demantujući napise da je plej Metalca otišao u skopski MZT.

Naravno, nije tajna da je Marko Ljubičić bio nezadovoljan tretmanom u Metalcu i minutažom po kojoj je od prvog pao na trećeg pleja i bio kandidat, sa Dunđerskim, da dobije otkaz (ali je ipak preživeo). Sigurno je razgovarao sa MZT-om, koji je za trenera opet angažovao Aleša Pipana, smenjenog u Ljubljani.

Hoće li biti pojačanja, takođe je bilo pitanje novinara.

„I dalje tvrdim da imamo dobru ekipu kada smo zdravi i kompletni, da možemo svakog da pobedimo. Sada je situacija specifična, igra se puno utakmica, stigle su nas povrede i bolesti. Verovatno ćemo morati da angažujemo jednog ili dva nova igrača“, kazao je Đokić ne navodeći imena i pozicije na kojima bi oni igrali (pretpostavljamo da su plej i centar u pitanju).

Inače, Cibona je takođe slabija nego u prvom delu jer su otišli Blejsingem, Markota i Lalić, na primer. Ali, tvrdi Đokić, u zagrebačkoj ekipi ima nekoliko veoma talentovatnih igrača (Žižić, Mavra, Krušlin). Imaju dobrog trenera (Slavena Rimca, sina Matana Rimca, koji je 1970-tih igrao za Lokomotivu protiv Metalca u Prvoj ligi, i reprezentativke Ružice Meglaj). Imaju sistem koji funkcioniše bez obzira na to koja je petorka na terenu.

„U Zagrebu smo izgubili, a mogli smo i da dobijemo. Nadam se da ćemo se oporaviti, da ćemo zbiti redove i uknjižiti bodove!“, Đokićev je zaključak. Ostaje da se vidi hoće li se gledaoci odazvati u očekivanom broju, jer Cibona je Cibona, ili će kiks u Kup utakmici sa Vrščanima učiniti svoje.

Od večeras grejanje u Hali sportova

Trener Vladimir Đokić požalio se novinarima kako je dodatni problem to što se Hala sportova ne greje, pa se treninzi završavaju kada „lopte počnu da padaju metar – dva od koša“. Zbog toga se deo treninga obavlja i u teretani.

Razlog za prekid grejanja u Hali sportova je, prema saznanjima Kolubarskih.rs, kvar na vremešnom kotlu, koji se prošupljio. Od jutros se radi na njegovom krpljenju, koje bi moglo da bude gotovo do ranih večernjih sati. Prethodno je trebalo ispustiti vodu iz sistema, koji će ponovo biti napunjen kada varioci završe krpljenje kotla.

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 3 sati 3 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 3 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara